En unik bjælkehytte i Thy ✨

Campingeventyr – Følg med i forvandlingen.

Yay! Vi er blevet campingvognsejere! På en måde, havde jeg aldrig troet jeg skulle skrive sådan en sætning.. Jeg tror, at jeg i mine yngre år har tænkt, at det sådan noget 70’er fis, der fik en kikses revival i 90’erne, og slet, sleet ikke noget for mig, der gerne vil ud og opleve. Jeg har set på camping som noget der nødvendigvis involverer campingpladser, men siden vi i 2019 oplevede USA fra en autocamper og fik de smukkeste naturoplevelser, har vi gået lidt med tanken om at få vores egen campingvogn at cruise rundt i Nordens vildeste natur. Sidste weekend fik den idé lige pludseligt ben at gå på, og den fineste gamle MKP Midi trillede med os til Hovedstanden.

Vi har store planer om at forvandle den fuldstændigt fra en klassisk campingvogn til en unik overnatningsoplevelse, som vi selv kan tage på igen og igen.

Jeg forestiller mig i høj grad et look a´la vores køkken med rustikt genbrugstræ, men med en totalvægt på 750 kg, skal vi spare på vægten i materialerne og kan ikke bare gøre som det passer os.

Planen er et smukt trægulv i fransk sildeben, som vi har i vores soveværelse.

Vi vil selvfølgelig gerne tage jer med på vores lille eventyr det bliver at sætte den gamle vogn i stand og dernæst de eventyrer vi skal ud på. Første skridt er jo idégenerering og tegning af de idéer. Lige nu ser planerne således ud.

 

Det er altså den helt spæde start og de allerførste ikke-rentegnede tegninger.

Lige nu er vognen indrettet således:

Vi talte om at lave en køjeseng inde til højre for døren, hvor der nu er køkken, men jo højere man kommer op over gulvet, jo smallere, og det betyder at øverste køjeseng ville komme ned og få 55 cm i bredde. Det er muligvis tilstrækkeligt lige nu, men vores børn bliver jo større.

Derfor er tanken simpelthen at lave en fold-ud dobbeltseng. Vi laver altså en seng, der umiddelbart vil se ud som en sofa, med en ekstra plade i samme størrelse, der kan foldes ud og understøttes af ben, så sengen bliver dobbelt så stor – ca. 120 cm.

Under sengen vil vi gerne lave opbevaring, og det får vi mulighed for ved at lave en enkelt seng der kan foldes ud, fremfor at bruge pladsen til to permanente senge. Planer er altså at lave fire skuffer under sengen, der skal have samme look som alle de andre møbler, så det hele ser ens ud. Det er vigtigt for min æstetiske sans, at det hele ser ens ud og giver en oplevelse af gennemførte detaljer.

Hvor der netop nu er garderobeskab/opbevaring (5), kommer der til at stå et enkelt køkkenelement.

Vi ønsker os ikke et fuldblodskøkken i vores lille vogn, vi ønsker, at det egentlig bare er et soveværelse, og så kan vi lave mad ude i det fri på vores lille trangiasæt. Måske køber vi et par transportable kogeplader, der kan sættes i stikkontakt eller køre på gas, som vi i så fald kan stille ovenpå køkkenelementet, der egentlig bare skal være et køleskab med bordplade på. Jeg tænker at lave en nedsænkning bagerst på ‘bordpladen’, hvor der kan stå et par kopper og en Instant coffee eller andet nede i. Overfor, er der rent faktisk et sådan element lige nu (9), men den plads vil vi gerne gøre fri og åben, ikke mindste for at give plads til udtræksskuffer under det ene sæde på dobbeltsengen (1)

Lige nu løfter man op i madrassen og en plade og finder så opbevaring i hulrummet. Vi vil i stedet gøre det muligt at komme ind til den opbevaringsplads selvom sofaen er lavet om til seng, netop med en skuffe der kan trækkes ud. En skuffe vil ikke kunne trækkes ud ovre ved køkkenelementet, hvorfor det enten bliver en udtrækskuffe ud i hulrummet under bordet eller en kasse man kommer ned i, ved at løfte madrassen.

Derudover skal vi jo bare have en masse løsninger, der ikke kræver plads. Elastiksnore henover væggen, der kan holde bøger fast eksempelvis. Og så er tanken også at lave en læderrem, der kan knappes fast to steder på væggen, hvor der ikke er nogle elementer, som simpelthen kan gribe om ting og spænde dem fast.

Kan du se det for dig?

Jeg glæder mig sådan til at skralde vognen fuldstændig, så vi kan begynde at se den nye opbygning for os. Det er altid lidt mere svært, når der står ting i forvejen. Og jeg glæder mig så meget til at inddrage jer i processen.

Vi gav 14.000 for vognen, og den dyreste post bliver nok at udskifte de gamle vinduer, med nye speciallavede, men jeg håber vi kan renovere den totalt for 15.000 kroner også, så vi altså har et fuldt budget på 30.000 til en fuldstændig unik campingvogn, der kan danne rammen om en masse eventyr.

Hvad skal sådan en gammel vogn egentlig hedde? Har du nogen bud?

Vi overvejede lidt at døbe den til at være en hende, med dét navn vi ville have kaldt vores datter, der blev en søn. Eileen. Men måske skal vi gemme det navn til en eventuel kommen nummer fire.. 😅

Sidst men ikke mindst, så var tanken at male vognen udenpå, i en smuk, mørkegrøn farve. Sådan én, der kan lade os falde helt i ét med skoven.

4 kommentarer

 • Tora

  Måske den skulle hedde Jolene i stedet? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Det er et mega godt bud, og det er faktisk præcis dét bud min mand kom med, fordi det også var det åbenlyse valg ud fra kombinationen af ‘Eileen’ og noget amerikansk, for ham. Tak! 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julius Birkbo

  Hej Sus.
  Jeg har selv en MKP. Dog i en lidt større udgave. Jeg har renoveret den af flere omgange. Jeg vil meget gerne spørge jer, hvordan I har løst udfordringen med hjørnerne. De krænger jo som bekendt begge veje. Jeg har selv ikke kommet på en ordentlig løsning.
  Derudover vil jeg også meget gerne vide, hvad i har gjort med gulvet. Specielt med de strø I har lagt. Har I så lagt 10mm isolering mellem dem eller hvordan med det?
  Jeg ser frem til at høre fra dig. Mvh. Julius.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Hej Julius. Jeg beklager et sent svar, du har garanteret fundet en løsning nu.
   Vi har kun sat nye vægge på op til de guldfarvede kantlister, så altså ikke op over den krumning der er i hovedhøjde. Vi brugte 3 mm krydsfinerplader, som kunne bøjes rundt i hjørnerne. De går blot ikke helt ind til kanten, men flugter med buen forneden og oppe under hylderne. Der er altså taget en lille bid af hjørnerne, men vi vurderede at det ikke var noget vi reelt mistede i forhold til kampen for en løsning der ville fungere med at komme helt ud til kanten over alt i hjørnerne. Vi har lagt isolering imellem alle strøene, der er lagt, så der nærmest er dannet kassetter på hele gulvet.Kh fra Sus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

En unik bjælkehytte i Thy ✨