Om at gå fra to til tre børn 💨

En unik bjælkehytte i Thy ✨

Måske husker du sidste års naturferie, hvor vi både ferierede i Danmark og Norge?..

Jeg havde sat mig ned og søgt hytteoplevelser frem på Airbnb, fordi vi elsker at opleve spændende og autentiske overnatningssteder. Jeg havde ikke regnet med at finde en hytte i vaskeægte svensk hyttestil i Danmark, men det gjorde jeg – hos Lilly i Thy. Vi besøgte hende på gården og da jeg spurgte om hun havde en Instagramkonto jeg kunne dele hendes fine hytter på, så I andre kunne få nem adgang til samme oplevelse fik hun lavet én i løbet af ingen tid – @lillyscottagesthy.

Dengang var de ved at gøre bjælkehytten klar, som vi nu har brugt vores vinterferie i, og mand! Det er altså endnu en gave fra Lilly, at vi kan få lov at opleve sådan et ophold lige her i Danmark der af og til føles som om det består af beton og kabel-tv.

Bjælkehytten ligger i Hurup Thy, tæt på nationalpark Thy. Den er vel en 50 kvm og ét stort rum med pejsestue, køkken, spisestue i karnap, soveafdeling og hems. Karnappen har den smukkeste udsigt, som jeg ikke tror man kan blive træt af at sidde og spise sin morgenmad, frokost og aftensmad ud til.

Der er opmuret et toilet med det fineste stengulv, men badet finder du udenfor i et fint skur. Det har masser af varmt vand og er en dejlig fornøjelse selvom det er koldt udenfor. Selve hyggen er opbygget i tykke, runde bjælker med sans for en rigtig jagstue eller cowboyhytte. Den tunge trædør åbnes med en kæmpe, eventyrlig nøgle, der præcis symboliserer hvad du nu skal til at opleve, når du åbner døren. Det er altså en helt unik oplevelse at opholde sig i bjælkehytten ♥️

Kan man opleve hytten uden bil?

Jeg vil mene, at man har brug for en bil, ejet eller lejet. Jeg ved ikke om der går en bus forholdsvis tæt forbi, men det tror jeg næppe. Der er ikke rigtig noget i nærheden og man kan ikke gå til indløbsmuligheder. Desuden er man jo nødt til at opleve nationalpark Thy, når man er her, og derfor må du altså have en bil med dig.

Kan man have små børn med i hytten?

Nu har vi jo lige været her med en baby på knap 6 mdr, en fire-årig og en 5-årig.

Der findes en stor, dejlig hems, som pigerne sov oppe i, med aftale om at kalde og vække os, hvis de skulle ned om natten, for det er ikke en stige jeg har lyst til de skulle krave ned ad i mørke. Har man mindre børn, skal de nok sove nede hos mor og far, men der er også en stor dejlig seng på 230 cm, dog delt op i to madrasser (140 cm og 90 cm), så der skulle også være plads til et større barn eller to.. Det blev til gengæld en smule knebent, da vi lå alle fem i den, men hvad kan man ikke klare i en lille ferie 😊

Hvordan er madlavningsmulighederne?

Der findes et ganske velfungerende køkken med komfur, og der er også et lille køleskab, som vi kunne have mad til 5 dage i, så man kan handle ind hjemmefra og ikke have behov for at handle imens man er her, afhængig af hvor længe turen varer.. Vi elsker at kunne lave mad selv, og gøre det til en del af feriehytterne. Vi havde nogle nemme retter med som wok med friske grøntsager, kokos/peanut sauce på glas og kogte ris.

En vegetarisk stroganoff på glas fra Simple Feast til ris.

Spaghetti med veggiekødboller i en tomatsauce med løg og fløde.

Omelet med frisk salat og flute.

Der er også en lille fryser, så der er altså rig mulighed for at medbringe forsyninger.

Er hytten kold at sove i om vinteren?

Der er simpelthen installeret gulvvarme, så selv når pejsen er gået ud om aftenen, kan du vågne op til en dejlig varm hytte om morgenen. Det kræver altså ikke tykke uldsweatre og uldsokker at opholde sig i den dejlige hytte.

Er der mon andre relevante spørgsmål? Så stil dem i kommentarfeltet, så inddrager jeg dem i indlægget.

Ellers kan jeg bare sige: go visit! Du finder hytten lige her.

Jeg laver et indlæg om selve nationalparken og de steder jeg synes du skal besøge, men for nu vil jeg bare liste dem op til dig her:

 • Agger strand og især Agger Tange med vand på begge sider, vildtreservat og et fantastisk fugleliv.
 • Vorupør strand/landingsplads, hvor de gamle fiskerbåde lægger til på stranden, og hele strandlinjen er den fineste tegning af høje og lave klitter.
 • Lodbjerg Fyr og den fine lille have, samt de fine små vandreruter derfra.
 • Batteri Hanstholm, som du finder på kystvejen op mod hanstholm. Du MÅ IKKE køre mod Hanstholm ad andre veje end kystvejen, for den er simpelthen det mest unikke du finder i Danmark! Hold ind til siden når du rammer bunkerne med udsigt over heden og ud mod vandet, og gå turen ind i landskabet og udforsk resterne fra anden verdenskrig i den vildeste natur.
 • Hanstholm, hvor du finder fyrtårnet og et lille udendørs museum om andens verdenskrig, kanonerne og bunkerne.
 • Bulbjerg, der må være Nordjyllands lille svar på Møns klint, men med en udsigt over heden, som ikke findes lige.

Vores næste hyttetur er allerede planlagt og vi glæder os helt vildt til juni og ikke mindst til at tage dig med på en tur vi aldrig nogensinde tror vi finder en ligemand til

2 kommentarer

 • Katrine

  Fantastisk indlæg og smukke billeder ! Tak for god inspiration og tips til altid dejlige Thy. Kh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Tak for dine søde ord, dejligt du kunne lide og bruge indlægget. Kh fra Sus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Om at gå fra to til tre børn 💨