Unikke steder - En perle i Sverige

Sommersol, haveidyl og vintagestel ♻︎

De sidste par uger har jeg samlet gamle skatte med guldkanter og blomstermotiver, efter jeg havde arvet et par stel fra min oldemor. Vi holder generelt ret mange selskaber i løbet af et år, og har meget svært ved at begrænse os til færre end 40 hver gang vi inviterer. Jeg er ikke typen der har lyst til at dele selskaber op, for jeg elsker når mine veninder hygger med mine forældre, når mine barndomsvenner hygger med mine studiekammerater og når min mands søskende hygger sig med mine søskende. Men jeg har ikke stel til 40+ personer og det bliver ofte en samling af hverdagsstel og mit musselmalede, hvor både store og små tallerkener bruges for at have nok. Andre gange er det blevet til engangsservice og selvom det er med bambustallerkener og træbestik, så føles det bare ikke rigtig godt. Jeg prøver virkelig at udfase engangsbrug i mit liv, og derfor slog det mig også, at oldemors stel ikke bare skulle ind i skabet og stå til en fin lejlighed, men for alvor bruges – og gøre en forskel i mit liv.

Det er hamrende populært at mixe og matche og ‘12 af den samme’ er ikke længere et faktum når vi samler stel.

Derfor har jeg også samlet alverdens vintagestel og er lynhurtigt kommet op på mere end 100 kagetallekerkener og ellers godt 50 stykker af alt det andet man skal bruge. Jeg har jo altid været fan af den gamle stil, så nu glæder jeg mig oprigtigt over at kunne dække op til hvor mange det end skal være i én stil, uden engangsbrug.

Da jeg viste jer min samling, var der adskillige der spurgte om jeg ville prøve at style med det gamle stel, fordi de selv havde arvet noget, men ikke vidste hvordan de skulle bruge det. Og jeg kan jo slet ikke lade være, for jeg elsker at dække borde.

I gårsdagens smukke sommervejr dækkede jeg et idyllisk bord i haven. Jeg har dækket bordet på terrassen og bagefter trukket det ud i haven, for at vise hvor stor en forskel omgivelserne kan gøre. Hvor få elementer der kan gøre en kæmpe forskel for stemningen – det samme bord kan noget helt andet når det bliver taget fra en flisebelægning ud i det grønne.

Kagen er en helt almindelig sandkage, bagt i en buddingeform i stentøj, jeg fandt på loppen til en 20’er engang. Den skal bare smøres godt inden kagen hældes i. Jeg har lavet glasur på citron og pyntet med syrenblomster. Så enkelt, så fint og så godt – sandkage er bare en all-time favorite, især tilsat vanilje og citron!

Dugen er en halvgammel sag fra H&M. Jeg elsker striberne, farven og det gamle kolonihave-look.

Glassene med den ravgule farve i bunden er fra Broste CPH og vandkaraflen med kork-låg er en gammel sag fra Menu. Og sidst, så er de karrygule stofservietter fra House Doctor. Ingen af delene er nye, men kan måske opstøves.


..Og så rykker man bordet ud på græsplænen, under det gamle hyldeblomstræ og vupti..

Jeg har jo dækket op i en ret gammel stil, fordi jeg altid har været vild med klunketiden og patina. Nogen af jer vil nok synes at det her er for gammeldags i stilen, og derfor har jeg også allerede en mere moderne styling i tankerne, inde på middagsbordet, som kommer senere.

Min tanke har som sagt været at mixe gamle stel, og man skal ikke være bange for de forskellige mønstre/motiver ovenpå hinanden. Hvis det går igen, så er det den røde tråd og så ville det i stedet være iøjnefaldende hvis middagstallerken og kagetallerken havde samme motiv.

Jeg håber I bliver inspireret til genbrug, samvær og kreativ udfoldelse og, at I vil nyde mine billeder ligesom jeg har nydt at style og fotografere. Det er en ære for mig at inspirere folk til at genbruge, og hvis det her kan sætte et nyt perspektiv på jeres arvede stel fra bedstemødre, så er min ‘mission’ lykkes. Hav den dejligste pinsedag!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Unikke steder - En perle i Sverige