Sommersol, haveidyl og vintagestel ♻︎

Naturferie 2020, pre-part 🌱

Ligesom vi havde affundet os med, at den naturferie vi har haft i tankerne siden juli sidste år var aflyst, blev det besluttet at grænsen mellem Danmark og Norge skulle åbnes. Og vi kan simpelthen ikke få armene ned! Vi havde planlagt at besøge en masse fantastiske steder i Sverige, som vi selvfølgelig ikke kan besøge og da vi allerede var gået igang med at planlægge en Danmarkstur, så bliver vores ferie noget anderledes end vi havde tænkt os – men manner, hvor bliver den oplevelsesrig og smuk!

Vi tager fire overnatninger i Danmark inden vi sejler til Norge fra Hirtshals i Nordjylland, og vi starter i bunden af vores eget Sjælland i en utrolig fin shelter. Det bliver min og ungernes første shelterovernatning, og en fin en af slagsen med madrasser – men jeg er simpelthen nødt til at tage hensyn til at jeg, når vores ferie starter, er i uge 33 af min graviditet. Det er ikke noget der skræmmer mig, men det er noget der skal tages hensyn til. Mange af stederne gør det en kæmpe forskel om man er fire eller fem personer, og inden vores muligheder ændrer sig, vil vi gerne have denne oplevelse sammen, også selvom det med garanti bliver en fysisk udfordring med en babymave i midten af tredje trimester.

 

Her er link til Shelteren i Gedser, som jeg af gode grunde ikke kan ‘evaluere’ oplevelsen af endnu, men det ser mega fint ud, ikke mindst med vinduer i taget.

Udover en fin overnatnings oplevelse, har vi ikke behov for bare at hænge ud på græsplænen her, så vi drager dagen efter videre mod Møn, hvor vi skal overnatte i en fin pastelfarvet skurvogn, som jeg også glæder mig til at opleve og dele med jer på den anden side af vores ferie.

Efter de to overnatninger tager vi til Jylland til to overnatninger på en bondegård med den fineste, fine have og et dejligt bålsted. Vi kommer til at stinke af bål fra start til slut, men det kan man heldigvis ikke selv lugte før man er færdig med at have lugtetøj på og har været i bad – og bad bliver der sgu nok ikke så meget af på denne tur, for de fleste hytter er uden vand og elektricitet. Men jeg håber at vejret er med os og vi skal bade i søer en masse!

Efter et par dage i Nordjylland tager vi færgen til Kristiansand og når vi lander i Norge har vi først et par overnatning i en hytte, der ligger på en lille ‘ø’. Der er altså vand hele vejen rundt om os og en lille båd, og hvis der er noget vi elsker, så er det at sejle rundt og i øvrigt bare være til, når vi er ude i naturen, så vi har ikke planlagt noget der skal udforskes i området. Det er faktisk princippet for hele turen. At udforske naturen og nyde nogle primitive uger, ofte langt fra andre mennesker, hvor vi bare kan nyde at være os fire – inden vi skal tilbage til hverdagen, der snart kommer til at ændre sig markant herhjemme.

Herefter venter først en enkelt overnatning på Canvas Hotel i Hove . Åh, hvor ville vi gerne have overnattet i en hængende cocoon, men det bliver desværre ikke denne gang. Vi skal tilgengæld sove i en bådformet jurt eller yurt, om man vil. Jeg glæder mig til at opleve hele dette område!

Dagen efter tager vi feriens dyreste overnatning hos Mikrohyttene i Krageø. Vi skal sove i en lille hobbit agtig hytte og så vidt jeg kan se, er der nogle helt unikke oplevelser til gode i naturen omkring.

Herefter skal vi have et par overnatninger i en isoleret hytte, som vi ikke kan køre til, men er nødt til at tage en lille vandretur til.

Det gjorde vi også sidste år, men dengang var vi ikke klar over, at vi ikke kunne køre til hytten – så vi vandrede pludselig op ad en hård bjergside med en 2 årig og 3 årig og fuldstændig gakket oppakning i sportstasker, der slet ikke var egnet til at have på ryggen. Jeg husker stadigvæk smerten fra håndtagene, jeg havde taget på skulderen. Turen var kun et par kilometer, men ret op, og ungerne havde simpelthen ikke helt kræfterne til det, selvom de var mega seje! I dag husker jeg det som den mest unikke oplevelse nogensinde. Vi var fuldstændig isoleret og det er en kæmpe oplevelse at støde på en udfordring som familie og klare den anyway. Og så var det bare mega idyllisk med en gammel spejderhytte med brændekomfur på en klippetop. Du kan læse om oplevelselsen i den gamle, norske spejderhytte her.

Denne gang skal vi også vandre 2,5 kilometer til vores hytte, så vi skal være kloge på oppakning og have de rigtige tasker. Så planlægger man aftensmad til de to dage, som ikke vejer så meget i tasken og efterlader alt unødvendigt i bilen. At oppakningen bliver let er især vigtig fordi jeg ikke skal gå og slæbe, men jeg har endnu tre ugers tid til at blive endnu stærkere, og nu er pigerne heldigvis store nok til også at kunne bære lidt i en rygsæk.

Hytten ligger tæt ved en sø og ser SÅ fantastisk ud, og jeg glæder mig også til at dele dén med jer på den anden side af vores ferie

2 kommentarer

 • Camilla

  Wauw – det lyder helt fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Du kan tro vi også glæder os! Jeg håber du selv kunne bruge indlægget til inspiration

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Sommersol, haveidyl og vintagestel ♻︎