Naturferie 2020, pre-part 🌱

Blomster-foccacia

Her til formiddag har jeg bagt foccacia, som er dejligt nemt og kan pyntes noget så fint – og I var så mange, der spurgte til en opskrift. Jeg følger sjældent opskrifter, men har prøvet at huske og kradse ned, hvad jeg har brugt 🙂

Fordi jeg altid laver mad med et slag på tasken, må I ikke tage min opskrift for bogstaveligt – mærk efter, er dejen for klistret eller for tør, så skal den altså have mere eller mindre mel (mere vand)

Jeg brugte:

ca 3,5 dl lunt vand
25 g gær
1 tsk havsalt
100 g durummel
300 g hvedemel
0,5 dl olie – jeg brugte rapsolie med citronsmag!

Opløs gær i vand, tilsæt mel, olie og salt og ælt dejen. Den skal være lind og let klistret.

Jeg brugte altså rapsolie med citronsmag, for jeg er typen der bruger hvad jeg har i køkkenet, for at få tingene til at lade sig gøre, selvom jeg ikke har de nøjagtige ingredienser – men jeg tænker at olivenolie nok er mest optimalt for en mere klassisk foccacia smag 🙂

Lad dejen hæve i 30 minutter.

Smør så et fad med lidt olie og hæld dejen i og lad efterhæve i 15 min.

Dryp samme olie over dejen, som er brugt i dejen, og brug fingeren til at stikke huller i, så olien ryger ned i dejen.

Pynt så brødet med krydderurter; Timian står lige nu rigtig fint med små lilla blomster. Du kan også tage selve blomsterhovederne fra spiselige blomster og ‘lave’ din egen blomst med en stilk fra en krydderurt. Jeg brugte eksempelvis kornblomst og lavede stilken af en kvist rosmarin.

 

Du kan også bruge purløg med den smukke lilla blomst eller bellis-hoveder eller rødkløver, din egen fantasi sætter grænser – men så længe du bliver blandt krydderurterne, så tilføjer de jo smag til brødet.

Drys havsalt henover brødet og bag det i ovnen i 20-30 minutter ved 200-220 grader, afhængigt af hvor højt dit brød bliver/hvor stor en form du bruger.

 

Et fint lørdagsbrød til spaghetti med tomatsauce såvel som fin tapas.

God bagning ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Naturferie 2020, pre-part 🌱