Pink saftevand - hjemmelavet hybenrose saft 🌸🎀

Hjemmelavet syrensaft 💜

Jeg elsker syrener og jeg elsker sommerdrinks.. Vidste du godt, at de to ting kan kombineres?

I en æstetisk udgave af Gin Hass, tilføjer du i stedet en hjemmelavet syrensirup og et par syrenblomster og en kvist mynte.

Men hvordan laver man syrensirup? Faktisk på samme måde som man gør med eksempelvis hyldeblomst eller hybenrosenblade.

 

 

 

Det skal du bruge:

20 klaser syren (de er lilla i vores have, men det er uden betydning)
1 kg sukker
2 økologiske citroner (det er vigtigt de er økologiske og usprøjtede når du skal bruge skallen!)
1,5 liter vand

Pil syrenerne af kvisten og kom i en gryde sammen med skiveskårede citroner, sukker og vand. Kog op i 10 minutters tid og tag derefter citroner og syrener fra, inden du lader det simre videre i en halv times tid til syrensirup. På denne måde får du en syrensirup der er klar til brug efter en times tid, men den er ikke særligt pæn i farven.

Alterativt, hvis du har tiden til det, kan du overhælde syrener, citroner og sukker med 1,5 kogende vand og stille det til at trække i et par dage. Jeg er desværre ikke så tålmodig af natur 😅

 

 

Når siruppen er kogt ind og kølet lidt af, kan du hælde den på glas – jeg tilføjer altid lidt af den ingrediens jeg har brugt til glassene, fordi jeg bare synes det er lidt mere æstetisk, især hvis det eksempelvis er en værtindegave.

Bland siruppen med vand og du har en hjemmelavet syrensaft – bland den med gin (eller alkoholfri ginISH) og lemonsodavand, så har du en frisk sommerdrink. Skål ✨

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Pink saftevand - hjemmelavet hybenrose saft 🌸🎀