Kan vi lære noget af Corona-krisen?

Velvære og inspirations’rejser’✨

Indeholder reklame for WYPE

Hvad gør du, når du skal gøre noget godt for dig selv? Når jeg tager mig et moment for mig selv, bruger jeg det ofte på at blive inspireret. Og jeg elsker at kombinere det med total spa-feeling! 🐚

Jeg kan huske, at jeg så ofte blev spurgt under vores renovering med et lille barn og en baby i maven, hvordan jeg havde overskuddet til det, og jeg svarede altid, at jeg fik overskud af netop renoveringen, fordi det gav mig overskud at skabe noget.

Det er helt generelt for mig, at dét at få et resultatet frem for mine hænder, af et stykke arbejde, stort som småt, giver mig god energi. Det er også derfor jeg elsker at være kreativ og pusle med små projekter. Og lave mad.. Jeg får energien allerede i selv inspirationsprocessen – når jeg ser noget som giver mig lyst til at lave det samme selv eller noget der minder om. Når jeg får den dér følelse af: ej, jeg vil sgu også prøve at bruge de to farver i min stue eller i mit tøj, eller bygge dét dér orangerie med gamle vinduer som på billedet (eller måske bare en lille udgave, et minidrivhus af gamle vinduer). Eller – de dér farver, vil jeg også lave mad med, de er vildt indbydende..

Fordi jeg aftaler med mig selv at gøre noget som jeg synes er fedt – så får jeg energien til at gå igang og undervejs får jeg energi af at hygge mig med at gøre/lave det og se resultatet af mine planer. Nogen gange går der riiiigtig lang tid før jeg kommer igang og af og til sker det aldrig, men kicket jeg får af følelsen af, at ‘det vil jeg sgu også lave’ – at blive inspireret i sig selv, kan også noget 😅

Det kan også være noget så simpelt som at tage 15 minutter om morgenen med en god kop the og blive inspireret til ny aftensmad. Dét at suge noget nyt til mig og få lyst til at lave noget, er velvære for mig.

WYPE kan du finde en masse opskrifter, blandt andet magasinet ‘BoBedre’, som jeg ellers altid fysisk har klippet ud og lavet ‘min egen’ kogebog med – her kan du gemme artiklerne på appen og genfinde dem hurtigt, uden papir og udklip.

Jeg bliver i høj grad inspireret online. Til kreative sysler bliver jeg mest inspireret på Pinterest. Man kan søge på præcis dét man mangler inspiration til – julepynt? Bryllups DIY’s? Påskepynt? Krea med børn?

 

Senest har jeg gemt et opslag om at væve med blomster og grene, dét er godt nok fint!

På Instagram bliver jeg boliginspireret såvel som på Pinterest, men også når jeg går en tur på gaden. Det kan være et sæt tøj i en farvesammensætningen som jeg får lyst til at bruge i mit hjem – det kan være fliserne i en indkørsel.

Men mit all-time favorit sted at blive bolig-inspireret, er og bliver i boligmagasinerne. Jeg elsker de mange vinkler af samme rum i en boligreportagee, som man ikke ser på et enkelt billede på Pinterest eller Instagram. Jeg elsker detaljebillederne fra de rum, hvor man lige har set helheden, og jeg brugte faktisk boligmagasiner til at lave udklip i flere år inden vi købte vores hjem, til at finde min stil. Jeg har renoveret to hjem før dét vi har nu, og jeg har været meget bevidst om, at jeg godt kunne lide det elegante/herskabelige i kombination med det mere rustikke, men jeg kunne ikke finde ud af at gøre det gennemført og jeg brugte uendeligt meget tid på at rykke rundt og lave om, fordi jeg aldrig følte, at jeg fandt den helt perfekte løsning. 

Så jeg begyndte at lave udklip fra alle de magasiner jeg havde og købte igennem tiden, og samlede dem i en mappe. Da vi skrev under på vores hjem her på Amager, åbnede jeg mappen og kunne se en helt klar rød tråd imellem alle mine udklip – det bedste ord jeg kan finde er nok patina. Alt hvad jeg havde fundet havde gammel charme, var patineret træ, gamle gulve, patinerede vandhaner i kobberrør, gamle skole/håndvaske og lignende. Og så vidste jeg godt hvad jeg skulle gå efter når vi skulle igang – gamle sager, som jo passede perfekt til mit ønske om en bæredygtig renovering.

 

Min favoritbeskæftigelse er at tage et karbad og 1. ordne mails og få noget fra hånden og 2. blive inspireret på alverdens fronter imens duftlyset skaber stemning og lavendelsæbe dufter dejligt. Altså at skabe sådan en spa-stemning i mit eget badeværelse ✨

Boligmagasiner er stadigvæk min ultimative favorit til boliginspiration, men jeg synes også de er blevet hamrende dyre, og jeg er ikke glad for ét bestemt, som jeg holder mig til, så jeg købte hurtigt to-tre boligblade ad gangen.

Derfor er jeg også super glad for lige nu at bruge WYPE, som er et abonnement på online magasiner – 28 af slagsen og med fire forskellige boligmagasiner, ikke mindst BoligMagasinet, som er en klar favorit!

Man får ikke bare de nyeste magasiner, men også de mange seneste udgivelser, således at abonnementet giver adgang til mere end 500 blade. Du kan prøve WYPE i to måneder for 10 kroner her.

Der er ingen binding, så du kan bare sige det op i løbet af de to måneder, hvis du ikke ønsker at fortsætte, så bliver du ikke opkrævet noget udover de 10 kroner.

Abonnementet fungerer på 5 forskellige devices, så du kan dele med din mor eller kæreste, eller måske en veninde..

Jeg er selvfølgelig begejstret for den online læsning, fordi det betyder, at vi sparer papir. Digitaliseringen kan altså noget, selvom den også er genstand for meget skepsis 🙌🏼

Så når jeg skal være mega god ved mig selv, så tager jeg gerne et hop i badekar og går på inspirationsrejse, af og til efter kreaprojekter til den følgende dag, eller som i går, hvor jeg fandt inspiration til orangerie.

Billede fra Bolig Magasinet.

Vi har jo det lille laksefarvede skur i haven, som jeg længe gerne har ville fylde med gamle vinduer og skabe en lille udestue til hjemmedyrkede grøntsager og forårskaffe. Det er godt nok fint i sort, fyldt med terracotta krukker 😍

I denne måned indeholder BoBedre også et temablad med ‘den vilde have’, med en guide til både en naturlig have med masser af biodiversitet og ‘kokkens have’, med en lille guide til hjemmedyrkede grøntsager i egen køkkenhave 🙌🏼🌱

Billede fra Bo Bedre tema: Den Vilde Have.

Du kan gemme dine yndlingsartikler så du nemt kan finde dem igen – det er super smart hvis du eksempelvis gemmer opskrifter fra magasinerne. Udover masser af opskrifter i midten af BoBedre, kan finder du også eksempelvis i ‘I form’, artikler om træning og kost, som du kan gemme og hurtigt finde frem igen.

Du kan også downloade magasinerne og tilgå dem offline, så du altid har læsningen med dig, også selvom du ikke er online 🙌🏼

Jeg har som skrevet fået lov at give mine læsere lov at prøve i to måneder for 10 kroner, uden binding. (og spare 188 kroner her)

Abonnementet koster nemlig 99 kr. om måneden ellers – og det får man sgu’tte mange magasiner for i fysisk form!

Når jeg har fokus på velvære og mig-tid, så bruger jeg også gerne aromatiske dufte, så når jeg hapser et bad med inspiration ved hånden, så bruger jeg altid badesalt, aromatiske scrubs (min favorit er med patchouli) og/eller lavendelsæbe. Så skaber jeg mig eget lille spa-moment. Og stearinlys selvfølgelig, også med duft 😝

 

Min scrub er med patchouli og salt fra det døde hav – det er fra det israelske mærke Sabon, og selv en lille håndscrub, der giver de blødeste hænder, giver mig følelsen af at have gjort noget godt for mig selv, den dag. Og duften – den er simpelthen uundværlig for mig!

Mit duftlys er pt dette fra H&M home ‘Mahogany’ med en varm krydderurteduft, som også matcher mine farver på badeværelset. Jeg kan jo ikke lade være!

Husk at tage dig tid til dig selv, og til at drømme om projekter, der kommer dig selv til gode. Især i denne tid, hvor vi er så meget på for alle andre end os selv 🧡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Kan vi lære noget af Corona-krisen?