Velvære og inspirations’rejser’✨

Pink saftevand – hjemmelavet hybenrose saft 🌸🎀

Jeg elsker hybenrosenblade, både i salaten, som kagepynt og i saft. Det er den fineste farve og man kan lave den mest tøsede pink saftevand.

Vi lavede det i store mængder til Noelles naturfødselsdag sidst sensommer. Vi plukkede dem på Amager fælled. Så vidt jeg ved, er busken er invasiv, så man må gerne plukke løs for at holde den nede, ellers er reglen generelt, at du må sanke til personligt brug – hvad der sparer til en plastikpose fyldt.

  

Hybenrose er meget parfumeret og jeg synes den milde, røde kløver, med sin sødme, opbløder den parfumerede smag, men den er ikke nødvendigt.

Jeg kogte ca. 500 ml. vand og 1 deciliter sukker med to store håndfulde rosenblade, en lille håndfuld rød kløver og et par citronskiver.

Når det har kogt op, hældes det på flaske og stilles på køl i et døgn, hvorefter den lyserøde farve trækker virkelig flot op. Man bestemmer selv om man vil blande op med vand ca. 50/50 eller ej til saftevand 🎀

En super fin sommer aktivitet med ungerne, og hvilken lille pige vil ikke elske pink saftevand? ♡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Velvære og inspirations’rejser’✨