Miljø-ABC: Tipping points - om den forsikring vi ikke vil betale for (9)

Søndagsmagi og svanemærkning

Annonce for Dilling Underwear

Dét her, det er mit magiske rum i huset.. Udestuen er bygget op i vilde mosaikker, der minder om en blanding af Arabisk og Marokkansk stil. Guldglimtende mosaikker på væggene og boho mosaik på gulvet. Loftet og dele af væggene er malet i en rusten rosa og daybed’en er fyldt med rød velour og frynsede puder. Jeg samler så meget energi i dét her rum, der både fungerer som terapiplads med en kaffe i hånden og tankerne der flyder imens man kigger op på skyerne ud af de store vinduer, som hyggekrog med ungerne eller som kontor. Nu har jeg så toppet den med en matchende merinoulds-comfy-sæt i rouge, for jeg kan lige så godt indrømme det: Jeg er den komfortable type.

I hverdagen er jeg mest på jeans, en t-shirt og en uld-cardigan og i weekenden er jeg altså mest til nattøj, jeg også kan tillade mig at gå i Rema1000 i.

Jeg elsker weekenderne for netop dét. Tiden og komforten. Jeg elsker dagene, hvor vi bare er til og nyder hinanden. Måske fordi jeg ellers er en kontrolfreak, der altid planlægger min tid og skal have mest ud af mindst. Så weekenderne er et frirum, hvor tingene kan tage den tid de gør, og hvor vi bare er sammen. Dét er der alt for lidt tid til – og jeg hader at samfundet er skruet sammen på en måde,  hvor familieliv kun skal fylde 20 % på en uge imens arbejde skal fylde 80 % (eller i hvert fald noget i den stil).

Jeg sukker altid efter weekenderne, og kæmper dagligt med at finde hverdagsmagien. Det er ikke fordi jeg aldrig har den, men fordi jeg bare elsker weekendmagien og, at være sammen med dem jeg elsker allermest. 

Jeg elsker kaffestunderne med min mand imens ungerne leger selv, og jeg elsker de mange timers sofahygge eller puslespil, som Noelle er meget optaget af for tiden. Ligeså vel som jeg elsker at tage ud sammen, og være sammen med andre – bare vi er sammen. Ja, tilgiv mig, jeg har sgu nok lidt ferieblues..

Jeg har her også en grå højhalset bluse på, i en mørk meleret grå. Den er også perfekt, både til en søndag i bar røv, eller til et par jeans i hverdagene. Både mit og Daniels tøj er i den blødeste merinould, og så er det svanemærket:

Svanemærkningen stiller forskellige krav til forskellige produkter, så det ikke bare er en bestemt standard man trækker ned over alle produkter. Man vurderer de enkelte produkters livscyklus og hvilket aftryk de sætter på vores jord i hele den livscyklus.

Indenfor dén vurdering sætter man så en standard som den pågældende vare skal leve op til. Det kan være, hvorvidt produktet kan bestå af genanvendte varer, om det kan fremstilles uden/med minimalt forbrug af kemikalier såvel som det mindste forbrug af vand og energi og ikke mindst om/hvordan det kan anvendes efter formåls-brugen. Alt sammen med det formål at mindske effekten på jordens økosystemer, biodiversitet samt klima, og ud fra den vurdering sætter man altså en standard for svanemærkningen. At der stilles krav til kemikalier, betyder også, at det har en betydning for din sundhed, fordi der er taget stilling til, hvad der kommer i kontakt med din hud!

(Dilling har deres eget farveri i Danmark, og her bruger de, de reneste farvestoffer, som betyder, at de har kunne opnå miljømærkning, som det eneste farveri i Danmark)

I samme ombæring, kan du også være sikker på, at svanemærkede produkter er kvalitetsprodukter; fordi lang levetid mindsker aftrykket på vores jord. Jo længere tid du bruger dine produkter, desto mindre nyt køber du, og desto mindre affald skal håndteres.

Når du købere svanemærkede produkter er du også med til at skubbe til en grøn udvikling – en certificering er nemlig ikke én man får til at beholde. Den udløber og skal ansøges om igen og igen, og kravene for certificering øges gradvist, hvorfor produkterne også bliver mere og mere miljøvenlige. Når vi efterspørger produkter med mærkninger, vil virksomheder også i højere grad prøve at opnå den mærkning og dermed vil flere og flere virksomheder omstille sig til en stadigt mere og mere miljøvenlig produktion. Uld er i øvrigt et super bæredygtigt produkt i sig selv, fordi det er holdbart, kræver mindre vask fordi det er selvrensende og dermed slides senere end mange andre tekstiler.

Sidst men ikke mindst, så støtter du op om FN’s verdensmål, især det 12., der handler om at sikre bæredygtige produktionsformer og bæredygtigt forbrug. Verdensmålene er mål for at løse klodens mange problemer inden 2030, og du kan altså være med i den kamp! Og når aaaaalt det med miljø er sagt, så er der selvfølgelig også dét at sige, at uld er super dejligt i den kolde tid, og undertøjet her er simpelthen så comfy! Og så kan du matche din partner og eventuelle børn, og det er jeg i hvert fald helt vild med!

Af og til stilles der spørgsmålstegn ved, om brugen af uld i stedet er skidt ifht, at det jo kommer fra dyr. Men producenten her, går op i deres dyrs velfærd og du kan læse meget mere om dét, hele produktionen og deres værdier her!

I øvrigt, så kan du få 20 % rabat på hele kollektionen på Dilling frem til den 19. november med koden ‘Sus20’ (kan ikke kombineres med andre rabatkoder) og hvis jeg selv skal sige det, så er det en perfekt julegave 🧡

Det er i øvrigt først gang jeg på denne måde har stillet min mand op foran et kamera, og det kunne han selvfølgelig ikke holde til særligt længe ad gangen, uden at han skulle posere på en meget ucharmerende måde… Elsker dét her fraklipsbillede, haha!

God aften,

Sus ♥

2 kommentarer

 • Helle

  Lækre billeder, lækker familie og lækre produkter🤩 Whats not to like. Kunne godt ende på ønskelisten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Årh, sådan en sød besked! Tak ♥️
   Ja, en god julegave både at give of ønske sig 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Miljø-ABC: Tipping points - om den forsikring vi ikke vil betale for (9)