Søndagsmagi og svanemærkning

Kreativ jul (1) – hjemmelavede julegaver🎄

Jeg har været lidt forud med julerierne i år, fordi jeg gerne ville inspirere jer til en kreativ/hjemmelavet jul – jeg tænkte først at dele det som en adventskalender, men da det kant tage lidt tid at anskaffe sig materialer og der jo ofte er lidt tid fra tanke til handling, så giver det nok bedre mening med en såkaldt før-adventskalender 🙂

Jeg deler derfor lidt kreative juleprojekter med jer de næste søndage, og i dag vil jeg gerne dele hjemmelavede julegaver med jer.

Vi har lavet soyalys i fine keramikkrus købt hos Hausholmliving

Soyalys er lavet af plantevoks fra soyabønner, er dermed et vegansk og bionedbrydeligt, og så brænder det rent, hvilket betyder, at det udleder langt færre sodpartikler end stearinlys. Jeg har købt voksen hos CremeCompagniet, der i sig selv ikke har nogen synderlig duft. (Hun har mega god service!!!)

Jeg har derfor tilføjet et skud økologisk, æterisk patchouli/bergamotte olie fra L:A Bruket. Jeg elsker virkelig duften af begge dele, men der skal tilsættes meget lidt, så det ikke bliver for kraftigt. Vægerne er ligeså købt hos CremeCompagniet.

Jeg har lavet en video af tilblivelsen af lysene – det er jo bestemt ikke en videnskab. Det skal blot varmes op i vandbad og hældes i den beholder man nu vælger. Jeg brugte ca. 500 gram voks til fire små krus. Når du skal fylde et krus, skal du varme dobbelt så meget voks op, som kruset kan indeholde – det fylder altså halvt så meget når det er smeltet 🙂

 

 

Jeg er egentlig lidt ked af, at jeg ikke gjorde denne her endnu mere bæredygtig og gik på loppis og købte noget gammelt keramik – det kan man jo helt sikkert gøre. Til gengæld fik jeg her nogle ‘sæt’ med skåle, så en julegave består af et soyalys i et keramikkrus der matcher en lille keramikskål. Den kan bruges til smykker på toilettet, eller måske en håndsæbe, så de to ting kan stå og pynte sammen. Det fine er, at når lyset er brændt, kan det fortsætte livet som kaffekrus eller lignende.

Lysene kunne også eksempelvis laves i gamle krystalglas, gamle dåser eller lignende.

   

Rigtig god fornøjelse,

Sus ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Søndagsmagi og svanemærkning