Miljø-ABC: Klimaforandringer og etik (7)

Wellness i vildmarken – miljøvenlig hudpleje 🌱

Annonce for A-Derma


I har forhåbentlig lagt mærke til, at mine samarbejder i høj grad er med brands, der har et grønt værdisæt og på den ene eller anden måde har valgt en bæredygtig produktion – det er selvfølgelig et aktivt valg, og derfor er jeg også mega glad for og stolt af at have et samarbejde med A-Derma, som har nogle virkelig lækre og milde kvalitetsprodukter OG et fantastisk værdisæt, som jeg kan stå inde for 🌱

Der er rigtig mange lækre produkter på markedet, men det bliver i højere og højere grad vigtigt, at vi fokuserer på mere end produktets konsistens, plejeevne osv. Jeg vil gerne fortælle jer, hvorfor jeg har sagt ja til et samarbejde med A-Derma; om alle deres fine tiltag ifht vores natur SÅVEL som deres lækre kvalitetsprodukt. Hvis du går op i hvilke produkter du propper på din og dine børns krop, så skal du læse med her OG der er en rabatkode længere nede, hvis du selv vil prøve produktet ♥

Det er nemlig produkter som jeg ikke er bange for at smide hverken på min egen hud eller direkte ud i naturen og derfor var de også vores naturferie-kit!

A-Derma er et plantebaseret brand, udviklet til at beskytte og pleje alle former for sart hud og de har forpligtet sig til at respektere både menneske og natur.

Jeg har ofte følt, at det er svært at navigere i alle de ting jeg gerne vil navigere i – at bruge hudplejeprodukter, som er parfume (mm.) -fri, at jeg gerne vil have naturlige ingredienser men samtidig også gerne vil handle hos en virksomhed, der har øje for miljøet og ikke kun huden. Men det har simpelthen været for svært for mig at gennemskue om alle mine krav leves op til simultant; jeg kan ikke overskue at skulle have et overblik over alle aspekter. Derfor er jeg mega glad for at kunne fortælle jer om et produkt, hvor der både er fokus på krop og miljø, og hvor det er meget gennemsigtigt hvilke fokus og værdier brandet har.

A-Derma er pionerer indenfor plantebaseret dermo-kosmetik og har specialiseret sig i hudpleje af sart hud i mere end 30 år. Faktisk er den ‘hemmelige ingrediens’ i deres produkter en unik havresort Rhealba Havre®, som er udvalgt blandt 26.000 havresorter fordi den har en balanceskabende, beroligende og reparerende* egenskab.

Den dyrkes under bæredygtige produktionsstandarder ♥

A-Derma har fokus på deres miljøpåvirkning og indtil videre har de på 4 år nedsat deres vandforbrug med 32% og deres primær-energiforbrug med 9%.

Størstedelen af A-Dermas produkter fremstilles på en fabrik i Sydvest-Frankrig.

Fabrikken drives af 80% vedvarende energi, heriblandt vandkraft og solenergi. Produktionen af varmt vand foregår via en biomasse-kedel, der bl.a. kører på planteresterne fra selve produktfremstillingen. På den måde er produktionsanlægget nærmest selvforsynende med et minimum af spild. Med denne metode har de nedbragt deres årlige gasforbrug med 60%.

De genanvender de 99% af produktionsaffaldet (undtaget spildevandsslam), 100% af planteresterne omdannes til kompost.

I øvrigt, så er 100% af pap og papiremballager, der bruges til A-Derma produkterne, kommet fra FSC/PEFC certificeret, bæredygtigt skovbrug, blækket på emballagen er plantebaseret og i alle nye produkter, vil indlægssedlen være fjernet og i stedet vil informationen blive printet på indersiden af selve æsken, for at spare træ og co2 udledning!

Jeg synes simpelthen det er så fint, at man ser creme såvel som æske som en del af produktet, og således prøver at reducere aftrykket på vores natur, ikke blot ved produktion af hudplejen, men alt hvad produktet indebærer!

Udover initiativer i direkte forbindelse med produktionsmetode har de også andre miljøvenlige projekter:

Blandt andet har de installeret bistader omkring markerne i Sydvestfrankrig for at styrke biodiversiteten. De har også forpligtet sig til at passe på fuglebestanden, og har i markområderne omkring deres produktionsfabrik over 30 ynglende fuglearter. De indtil videre plantet 3 km plantehegn omkring deres havremarker, hvor dyr kan søge ly og på den måde indgå i den natur der ellers bruges i produktion.

Nu er jeg jo uddannet indenfor naturressourcer og er ‘opdraget’ med fugle- og habitatdirektiv, har for nyligt skrevet projekt om bier og især brugt meget energi på landbrugets påvirkning på natur og biodiversitet, så derfor er det bare en kæmpe stor glæde at finde et produkt, der har tiltag indenfor alle de områder, der er problematiske – samtidig med, at jeg står med et produkt i hånden som jeg er oprigtigt tryg ved at bruge, ikke bare på mig selv, men også mine børn.

I det hele taget ønsker jeg mig meget mere gennemsigtighed i alle de produkter vi bruger, så vi bedre kan tage stilling til, hvad vi køber og anvender – så jeg synes faktisk ikke kune A-Derma er pionerer indenfor deres forskning i plantebaseret dermo-kosmetik, men også indenfor det at gøre denne branche til en grøn branche med fokus på miljøet i langt flere henseender end blot deres produktion. Det er præcis det ansvar, alle virksomheder bør og skal tage!

A-Derma har udviklet dét de kalder SOS-pakken, som er en familievenlig serie til hverdagens små. (h)udfordringer ♡ Det er hudpleje, der både kan indgå i plejerutiner såvel som bruges på hudafskrabninger, insektbid, tør hud osv.

 

De produkter der indgår i SOS-pakken har jeg skrevet kort om, så du kan vurdere hvilke der er for dig: (Og du kan bare lige jumpe ned til rabatkoden, hvis du ikke gider læse om produkterne, men hellere prøve dem 🙂 )

Foaming Gel: Det er en vaskegel, der kan bruges til at rense irriteret hud, som let væskende, tør eller skadet hud. Alle A-Derma produkter indholder Rhealba® Havre som er med til genoprette balancen og pleje sart hud. Den renser skånsomt irriteret hud, men du kan altså også bare bruge den til din daglige ansigtsvask, hvis du gerne vil bruge et mildt, hud- og miljøvenligt produkt i hverdagen – det gør jeg 🙂

Repairing Cream: En rensende og beroligende creme til tørre hud-irritationer som fx sprukne læber, daglige skrammer/rifter, rød babynumse, tørre pletter osv. Det er en creme med zink, der virker irritationsdæmpende, men bestemt en zinkcreme til meget andet end røde numser – det er faktisk den eneste creme jeg kan lide at bruge, når jeg har tørre hænder, fordi den tørrer omgående ind. En lifesaver nu hvor vejret skifter og man får tørre læber og hænder!

Repairing Stick: Den er faktisk samme pleje som ovenstående, blot som en stick. Den er nem at have med i lommen eller tasken, og god til læberne!

Barrier Cream: Beskyttende creme til udsat hud. Den danner et usynligt ”skjold” på huden, som isolerer og beskytter mod eksterne påvirkninger. Brug den fx på øreflippen bag en ørering, hvis du har nikkelallergi eller på en hudirritation der svier i klorvand, på hænderne, hvis du vasker hænder ofte, eller på hælen hvor skoen gnaver eller på tørre børnekinder i kulden ♥

A-Derma Epitheliale A.H Duo Ultra-repairing Cream – Indeholder 90% ingredienser af naturlig oprindelse: Creme til svækket hud med risiko for ardannelse; hvis man har skåret sig, efter kirurgi, overfladiske dermatologiske indgreb (laser, peeling), overfladiske forbrændinger, efter tatoveringer og hårfjerning. Brug den direkte på åben hud. Så snart huden er lukket, bruges i stedet nedenstående:

A-Derma Epitheliale A.H Duo Massage – Indeholder 98% ingredienser af naturlig oprindelse: En naturlig løsning til at reducere synligheden af ar og strækmærker. Så længe ar er røde, kan deres synlighed reduceres ved massage med Epitheliale A.H Duo Massage. Den har en unik konsistens, der transformerer sig fra gel til olie, når den masseres på huden. Den giver fugt og føles ikke klistret på huden.

A-Derma Cytelium Drying Spray – Indeholder 99% ingredienser af naturlig oprindelse: Udtørrende zinkspray til irriteret og/eller let væskende hud, eksempelvis i hudfolder, på kløende røde prikker eller vabler. Den indholder zink og sammen med havren giver de en særligt rensende, irritationsdæmpende og beskyttende effekt på huden

Vi havde de 5 produkter med på vores ferie, og det var altså super fin pleje til en naturferie – så hvis I skal på naturferie og have de rigtige sager med til vablerne, hudafskrabningerne og myggestikkene, så er dét her altså sættet.

 

Mine tre favoritter er disse; vaskegel, reparerende creme og stick.

 

 

Jeg nød virkelig at pleje mig selv, da vi var på denne her naturferie. Der er bare noget andet over at vaske sit ansigt i vand varmet over bål imens man sidder med den flotteste udsigt. Det tog lige pludselig laaang tid at gøre sig klar… Jeg kalder det ‘Wellness i vildmarken’ 🙂

 

Både stick og creme har i øvrigt en rigtig god størrelse til at have med i tasken!

Vi brugte også A-Dermas solcreme hele sommeren igennem. Min ældste datter reagerer nemlig af en eller anden årsag på mange forskellig cremer, også dem, der ikke skulle indeholde parfume og parabener, og slår især ud om øjnene når hun får solcreme i ansigtet –  men det gjorde hun ikke af denne her. Og sprayen gør den super nem at fordele. Jeg har bare thumbs up!!!

Jeg håber du kunne mærke min begejstring for produktet derude på den anden side; at du tog dig tid til at læse nogle af de langhårede informationer, så du også kan forelske dig i miljøvenlig hudpleje til dig og dem du elsker ♥

Frem til den 6/10 får du 20 % på alt A-Derma på webapoteket med koden Susliving20 ♥

Kh Sus

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Miljø-ABC: Klimaforandringer og etik (7)