Bilkirkegården i Båstnäs

Noelles rum – Lad værelset udvikle sig med dit barn.

Hvordan skaber man et børneværelse, der holder op igennem årene?

Det var som sådan ikke min mission med børneværelset, men det er helt generelt min tanke i alle rum, at skabe noget der holder – noget jeg ikke har lyst til at lave om, om et år eller to. For hver gang vi klasker ny maling på væggene og skifter møbler ud, så bruger vi rigtig mange (natur)ressourcer på at ændre på noget der rent faktisk fungerer, fordi vi mentalt ikke synes det fungerer. Jeg synes også det er sjovt og spændende at skabe nyt, det er også derfor vi elsker kæmpe renoverings-/byggeprojekter, men det er bare også et overforbrug at lave nye rum hele tiden.

Da jeg skulle lave Noelles værelse, ville jeg gerne sammenkoble noget rustikt og noget elegant, og lade væggene være rammer, mere end en del af værelset. Eller i hvert fald mere rammer for værelsets indhold end en del af værelsets indhold – hvis det giver mening. Det er derfor der ikke ligner en regnbue eller har malede skyer, bjerge eller whatever på væggene. Ikke for at understimulere mine børn….. men for at skabe stimulering fra dér, hvor det er nemt at følge med alderen, og ikke dér, hvor det kræver flest ressourcer at lave ændringer. Og det er at ændre de ting, der står i værelset, som kan komme ud i rotation og få nye hjem, når alderen for legetøjet passerer.

Tapetvæggen med damask af sydfrugter og de høje paneler er ikke som sådan børneværelses-agtige, men når børn er helt små, så går de ikke rigtig op i, hvad der er på væggene – det er deres legetøj der er interessant. På den måde prioriterer jeg nogle rammer der ville kunne holde årene op igennem og understøtte de forskellige behov der kommer.

Vi har et gammelt karlekammerskab på Noelles værelse, som har tøj på den øverste hylde, men derudover er proppet med bøger, puslespil, maileg mus og tilbehør, modellervoks, perler og ikke mindst en skuffe fyldt med lego. Før i tiden var det fyldt med farverigt og larmende plastiklegetøj, rangler osv. På den måde indeholder skabet altså alt det legetøj der er aktuelt for alderen, og så er det dét, der følger alderen, imens væggene – rammerne – forbliver de samme. Jeg tror dét her skab kommer til at være Noelles helt til hun flytter hjemmefra, og måske endda længere, hvis hun tillader det og vil have det med sig. Det er nemlig så fint og neutralt og kan passe til alle værelser, alle aldre igennem. Det er dét jeg elsker ved vintage sager. Skabet har indtil videre været i vores eje i 6 år.

Vi tog det fineste lille natbord med hjem fra en svensk loppegård for et par uger siden, og det fungerer nu som et lille bord med alle hendes tøseting i skuffen, hvor hun kan sidde og tage neglelak og halskæder på.

 

 

Da Noelle var 1 år gammel var puttepladsen under sengehimlen fyldt med bamser – senere med hendes seng, indtil hun fandt vej ind og sove sammen med Naomi på Naomis værelse der er en smule større. I dag er der ikke så mange bamser, men flere pyntepuder.

    

Legekøkkenet har netop fået en opgradering, og er blevet klædt lidt mere æstetisk, for tro det eller ej, min treårige kan også rigtig godt lide når tingene ser voksenagtige ud, og hendes køkken ligner noget mere et voksenkøkken nu, end da det stod originalt. Det har hele tiden været fyldt med stof, træ og plastikting til køkkenet, men for at opgradere det lidt i takt med at den lille babypige der boede her, nu fylder fire år, så har vi været i en genbrugsforretning og købe gammelt porcelæn med guldhåndtag (som i Skønheden og Udyret, der er en klar favorit), og ikke mindst gamle dåser med fine mønstre. Det er altså få elementer man kan bruge til få de ting man allerede har, til at følge med barnets alder.

Køkkenet er i øvrigt malet med en kalkmaling og vokset med en voks fra Annie Sloan, som lægger en meget bestandig overflade på.

Jeg lagde for et lille stykke tid siden et post på instagram om, hvorvidt jeres børn leger på deres værelser, og fortalte at mine egne børn sjældent leger på deres værelser, men altid er hvor vi er. I skrev stort set allesammen, at det er helt normalt og, at jeres børn også sjældent er på værelserne. Det er muligt, at værelset nu er nyt og spændende, men selvom Noelle stadigvæk leger socialt ude hvor vi er, så bruger hun lige i øjeblikket sit værelse langt mere end hun har gjort, og jeg tror simpelthen at det netop var et tegn på, at værelset trængte til en lille opgradering, så det appellerede mere til dét stadie, hvor hun er. Og hun er helt sikkert en lille pige, der er ved at blive til en stor pige, som synes det er hyggeligt at betragte sig selv i spejlet, tage neglelak og smykker på, gå med sin lille Frost taske og i øvrigt holde te-selskaber med fint stel.

Det var altså noget så simpelt som en make-over af hendes legekøkken, lidt genbrugslopper til køkkenet og et gammelt natbord, der skulle til, for at give børneværelset ny karakter. Vægfarven og tapetvæggen ser stadigvæk mega godt ud med det nye indhold på værelset, og jeg bliver faktisk næsten helt misundelig når jeg ser den lille tøseplads med bord og spejl op ad de høje paneler. Engang stod der en lille barnevogn fyldt med bamser og en gyngehest…..

Jeg tænker selv, at værelset her principielt kan se ud på denne måde helt op i teenageårene. Det er svært at udtale sig om, hvorvidt min datter vil havde behov for nye vægge på det tidspunkt, men sådan rent stilmæssigt, synes jeg egentlig det kan passe igennem rigtig mange aldre. Jeg har faktisk en guide til hjemmelavede paneler i highlights på min instagram, men jeg skal nok få bakset et blogindlæg sammen om det også ☺️

Tak fordi du læste med – du kan se meget mere fra begge børneværelser her.

Sus ♥

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Bilkirkegården i Båstnäs