Nye klæder til køkkenet

Idyllisk miniferie på Bornholm – en lille rejseguide

Det er mandag aften, som jeg skriver dette her. Jeg har været til eksamen. Jeg kom hjem fra Bornholm for to døgn siden, og jeg drømmer mig allerede tilbage. Bornholm er simpelthen alternativET til charterferien. For når den danske sommer er god, så er Bornholm uden sammenligning. True story!

Vi havde bare tre dage, fordi vores get-away lå imellem arbejde og eksamen. Hvis du skal en tur dertil, så kan du følge i vores fodspor og få nogle idylliske dage med den/dem du holder af.

Vi boede i Gudhjem, lidt udenfor centrum, i den smukkeste, gamle hytte. Hvis du også er mest til vintagemøbler og loppestel når du er på ferie, så kig lige med længere nede..

Gudhjem er og bliver ‘min by’ på Bornholm. Jeg var på ferie med klubben på et vandrehjem i gudhjem for snart 20 år siden, og jeg vender altid tilbage hertil med så mange minder, der opfriskes,.

Vores nyeste ‘must’ er et besøg på Hallegaard. Gården serverer kaffe og deres hjemmelavede spegepølser på et charcuteri bræt i deres gårdhave. Det er simpelthen så idyllisk. Nå men er du ikke vegetar eller hvad, tænker du måske? Nej, det er jeg faktisk ikke. Jeg er vel dét man kalder flexitar. Jeg har skåret gevaldigt ned på kød i kosten, og laver helst aftensmad uden kød (min mand er ikke med på at skulle gå all in i hverdagen), men jeg kan nu stadigvæk godt lide en god spegepølse eller Serrano skinke. Og gudskelov for, at jeg havde sparet op på CO2 kontoen, for hold nu op, hvor fik jeg høvlet ned af deres lækre specialiteter. Spegepølse med timian, honning og tomat/basilikum. En krydret lomo og små chilipølser. Åh, det er godt. Og så lige en kaffe eller en saft fra mosteriet.

Hallegaard har kun åbent for ‘caféen’ fra 12-14:30, så planlæg en frokosttur dertil. Derudover har de en slagterbutik, hvor de sælger deres spegepølser og specialiteter de får produceret hos Kadeau i Christianshavn.

 

Lige inden man rammer Hallegaard, støder man (lige ei øjeblikket), på den fineste valmuemark – så hvis du skal have det perfekte instabillede, så er det lige her!

 

 

Jeg plukkede en håndfuld med ‘hjem’ til en smuk markbuket, der prydede på spisebordet hjemme i det smukke sommerhus.

I gudhjem, nede ved havnen, ligger een gammel slik/isbutik. Den er blevet indrettet som det fineste candyland i lyserøde farver. Hvis du har børn med dig, skal du helt sikkert herned. Når du står med ryggen til butikken og kigger ud mod vandet, er der på højre hånd en klippevæg, med et lille stykke trappe op ad klippen. Gå endelig en tur herop og følg stien ud igennem klipperne. Det er sådan en fin lille rute ud til det gamle vandrehjem jeg boede på for 20 år siden, som en lille pige med kærestesorger.

 

I Svaneke, lidt højere oppe end havnen, ligger torvet, hvor Bolcheriet blandt andet har hjemme. Her kan du se bolsjerne blive produceret og blande en pose med dine egne favoritter.

 

Overfor bolcheriet ligger Svaneke Ismageri, som har en fin baggård at nyde sin is i.

Går man lige imellem ismageriet og bygningen med bolcheriet, går man hen mod et sæbeværksted, hvor de fineste sæber i den yndigste farver og kombinationer findes. Dét er helt sikkert et besøg værd!

 

 

Overalt i de gamle byer, findes smukke huse med det fineste bindingsværk – dette ligger lidt længere fremme end sæbeværkstedet, og jeg var vild med farverne og blomsterne foran.

  

Mellem torvet og havnen ligger glastorvet, hvor Lakrids By Bülow holder til, og her findes også et glaspusteri. Det er fine omgivelser at spise frokost i, eller bare forkæle sig selv med de chokoladeovertrukne lakridser.

 

 

En tur op til det gamle røgeri i Svaneke byder også på smukke omgivelser. Jeg vil ikke sige at selve røgeriet er noget for sig, men omgivelserne er smukke. I klipperne foran, findes den fineste natur med de smukkeste vilde blomster, som du kan plukke til en smukt, evighedsbuket.

 

 

 

 

Vi var selvfølgelig også bare hjemme i det skønne sommerhus og praktisere slow living. God morgenmad og frokost, rabarber crumble cake og alt der hører til…

 

 

   

 

Det her sted er SÅ smukt – vi havde fået lov at låne det af ejerne, men du kan faktisk leje det hos Novasol!

 

Et af mine yndlingssteder ligger i Allinge. Lidt til venstre for havnen, ligger et lille, gammelt røgeri. På bagsiden er der udsigt over vandet og sand på gulvet. Mange taler ofte om Nordbornholms Røgeri som røgeriET, men jeg kan godt lide de små, gamle, hyggelige.

Foran røgeriet ligger nogle små gamle fiskerhuser med klipper bagved. Det lille område er simpelthen SÅ stemningsfuldt. Går man lidt bagom røgeriet, kommer man ned til en lille havn, en lill fin gåtur.

 

Vi besøgte også Helligdomsklipperne. De har klipper man kan gå ned og ind i, ind i mørket og en anden verden. Det er super fascinerende og grænseoverskridende. Det bliver jeg enormt tiltrukket af.

Og så er det et mega smukt område, ikke mindst vandreturen langs klippekanten, fra nedgang til nedgang.

  

 

Nuni – en vaskeægte bøllebob ♥

 

Ved parkeringspladsen ved Helligdomsklipperne, fik vi os lige en fin vandring igennem en ‘mark’ – der er så mange instavenlige steder på Bornholm! haha!

Et af mine must-visits er altså også Madam Stoltz outlet. Brandet har hovedsæde på Bornholm og deres stil er så boho med de lækreste farver og materialer. Den ligger i Nexø og er et besøg værd! De har også en meget yndig butik i Listed, kort efter Svaneke (eller før, afhængig af hvor man kommer fra)  

På dagen for hjemrejsen, besøgte vi ekkodalen, der også er blevet et fast besøgssted. Der er så roligt og idyllisk her, og så mange naturtyper mødes. Ikke mindst er det så hyggeligt at dyrke ekkoet med sine unger – vi råbte ‘bananer’ i stedet for ‘Hvad drikker Møller’ – det er lidt mere børnevenligt 😀

     

 

Så forbandet smukt på en solskinsdag!

Denne gang fik vi ikke besøgt Jon’s Kapel, som ellers er et fantastisk sted. Næste gang vil jeg besøge Lov i Listed, et keramik værksted. Og Opalsøen. Men tre dage er ikke mange dage, og vores tre dage var både oplevelsesrige og rolige, præcis som en lille get-away skal være.

 

God sommer,

Sus ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Nye klæder til køkkenet