Miljø-ABC: Forbrugskultur midt i klimaforandringerne.

En bid af Marokko på Amager

Det er ret tæt på at være tre år siden vi fik nøglen til vores villa her på Amager. Alligevel, så er her stadigvæk ting at gøre, og i går fik jeg lagt sidste hånd på værket i vores udestue, der nu ligner en miniferie til Marokko.

♻ 🍊✨🕌🔮

Det sjove er, at da vi overtog huset, var rummet det eneste, der havde noget at byde på. Alt andet var hvide vægge og blå vinylgulve i kontor- og produktionslokaler. Vi indså hurtigt, at vi var nødt til at renovere udestuen også, fordi mosaikken er krakeleret flere steder og der er alvorlige isolerings issues.

Vi ville gerne beholde det sprællede udtryk i udestuen, som at træde lidt ind i en anden verden, hvor der var givet los i forhold til resten af hytten. Jeg kan huske at min tanke var nogle gule klinker på gulvet, noget der skulle være vildt, som det var i forvejen. Det er dog som om jeg forelskede mig så meget i det vovede og sprælske, at resten af vores hjem udviklede sig sådan – så da resten af hytten nærmest stod færdig, var der spræl i hele huset og vi besluttede os faktisk for at udestuen nu skulle være kontrast til resten af vores hjem med en hvid marmoreret flise i sildeben på gulvet og op ad bagvæggen. Det her skulle være ‘den hvide udestue’, når nu alt andet herhjemme var fyldt med farver og materialemiks.

Alligevel har vi i alle årene følt os usikre – vi kunne ikke få os selv til at fjerne det fine og unikke look og vi har simpelthen aftalt at lade det være som det var, indtil vi var helt sikre i vores sag. For sådan et stykke mosaikarbejde kan man ikke bare lige fortryde, at man fjernede, bagefter. Og det tog så tre år, før det gik op for mig som et lys, på baggrund af undersøgelser, der viste, at vi kan hulmursisolere og klare isoleringsproblemerne således; (trækker vejret dybt ind og fortsætter min lange sætning) at vi selvfølgelig skulle bygge videre på det sprælske look og skabe en totalt Aladdins hule.

Det tager tid at finde de helt rigtige løsninger og nu synes jeg faktisk vi har fundet på en løsning, der ikke blot komplementerer men løfter udestuens unikke udseende. 

Som jeg skrev på insta, så har det været et projekt i hele vores renovering at gøre det med respekt for huset, genbruge alt hvad her kunne genbruges og derudover også bygget nyt af genbrugsmaterialer, hvor det gav mening. Derfor føles det også virkelig godt og helt i vores ånd, at have fundet på en løsning der tilpassede sig det her rum som det var, og renovere med et minimum af nyt og dermed med hensyn til miljøet.

Jeg har altid syntes at gulve og vægge var fuldstændigt forskellige stilarter, men fordi jeg ikke har ønsket at fjerne det fine og unikke arbejde, har jeg det sidste års tid tænkt at beholde gulvet som er i fin stand og blot renovere væggene med ødelagt mosaik og dårlig isolering – men nu har vi simpelthen fundet en løsning der har bundet vægge og gulv sammen. Jeg synes bare det spiller nu og jeg glæder mig virkelig til at bruge rummet på alle mulige måder. Som kontor i forårssolen, til eftermiddagshygge, med spisebord og stole dækket op til tøse-middag osv osv.

Nå men – see for yourself 🙌🏼

Sådan så det ud før. Ganske fint og helt brugbart, det trængte bare til en opfrisker og nogle små reparationer/isolering.

(Reklame www.detalecph.dk)

Faktisk var jeg faldet for en farve, der hedder beige berry hos det gamle KABE Copenhagen, som nu hedder DetaleCph og de inviterede mig ud at kigge på deres nye farvekollektion og spurgte om jeg ville teste deres nye produkt.

Her forelskede jeg mig i farven Fall. Den var dog for mørk og for rødlig, så jeg brugte den som grundfarve, men blandede den med sand og mulberry for at gøre den lysere og give den et strejf af rosa. Det lukkedes og jeg er SÅ glad for farven!

 

Jeg havde den sødeste lille hjælper med. Vi har renoveret meget i små etaper igennem årene og derfor har det også pigernes fulde interesse, hvorfor vi ikke kan finde så meget som en skruemaskine frem uden to piger der står på nakken og siger ‘må vi hjælpe’ – og vores erfaring er simpelthen at det lærer dem så meget og giver så god stemning at lade dem få lov. Jeg håber det også vil komme dem til gavn i fremtiden.

 

Vores udestue har altid været tiltænkt at skulle være lidt orangeri agtigt med masser af planter. Det store panoramavindue er mega godt til at have planter i. Jeg har fået min egen økologiske tomatplante som også står her i udestuen og dufter, og lige om lidt er de første hjemmedyrkede tomater klar 🙌🏼Rummet er et totalt clash mellem nordiske indretningselementer og sydlandsk stil, med rattanmøbler og stringente linjer kombineret med boheme elementer, sydens farver og mønstre. Jeg har altid godt kunne lide at eksperimentere, og jeg synes det er et virkelig godt mix her, jeg er i hvert fald super tilfreds med resultatet 🍑💫💪🏼

 

 

2 kommentarer

 • Det ser så magisk og smukt ud! Vi er igang med at få ny udestue og er igang med at beslutte gulvløsning, og min tanke om terrazzo eller mosaik giver endnu mere mening efter at se jeres helt fantastiske udestue! Og jeg glæder mig også til at få citrusplanter og en masse planter 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Terrazzo er jo også ved at blive det helt store hit igen! Go for it 🙌🏼 Det er så fedt med en udestue fyldt med planter og sit eget lille egendørs orangeri. God vind med det 😘

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Miljø-ABC: Forbrugskultur midt i klimaforandringerne.