Markbuketter - skab din egen smukke buket

N&Ns børneværelser

Det er pinligt lang tid siden jeg talte om at lave et blogindlæg om vores børneværelser. Det er to dejlige rum, som jeg faktisk er ret glad for på hver sin måde, og nu har jeg endelig fået nedfældet et par ord om dem.

Noelles værelse har nogle af de mere klassiske rosa farver, men med et touch af noget jordfarve. Hendes værelse er bygget om omkring ønsket om en tapetvæg med høje paneler, som jeg selv har lavet med paneler skåret i smig. Hvis du gerne vil have et par råd til selv at lave paneler, så har jeg en lille guide liggende i mine highlights på instagram @SusLiving.

– ovenover de stilfulde høje paneler, skulle der ske lidt, derfor valgte jeg et damask tapet, som faktisk er bygget op af sydfrugter. Det er ret fint, synes jeg.

For nyligt skiftede jeg hendes sengehimmel ud med en mørkere sengehimmel, for at få noget mere jordfarve derinde og øge hulestemningen, men først starter vi lige med værelset som det så ud, for kort tid siden;

Døren ind til Noelles værelse er en gammel dannebrogsdør fra Genbyg, og i karmen hænger der to kroge som vi både har haft slyngevugge hængende i og gynge, nu gymnastikringe. Det er en god idé at bruge dørkarmene, fordi det er solidt træ, fremfor loftet man altid er lidt i tvivl om, hvorvidt der bliver grebet ordentligt fat i.

 

Den strikkede, lidt spooky dukke er fra Lucky boy sunday. Jeg har altid været lidt fascineret af deres dukker, der sætter ‘skønhed’ på en prøve, og så er de strikket i det blødeste alpaca uld. Du finder lidt af deres udvalg her.

Værelset stod færdigt på hendes 1 års fødselsdag og hun forelskede sig omgående i den lille hule under sengehimlen. Senere var det meningen hun skulle sove herunder i sin seng – det gjorde hun også i en lille periode på 6 måneder inden lillesøster rykkede fra vores seng til sin egen; lige siden har pigerne sovet sammen inde på Naomis værelse.

Sengehimlen hænger over nogle futoner eller tykke vattæpper fra Numero74. Det er et super populært mærke, så alle farver og mønstre bliver udsolgt lynhurtigt hele tiden, MEN, hvis du elsker sennepsfarven ligesom jeg, så kan du altså finde netop den her!

Sengehimlen er fra Numero74 ligesom madrasserne er. Denne er i farven powder, og du finder den her.

Væggene er malet med en hjemmelavet blanding af en kalkmaling, der var for lyserød og en jordfarvet kalkmaling fra Jotun, samt nogle forskellige farveprøver puds. Jeg kastede det hele ned i en blanding, fordi jeg havde en god idé om, at de forskellige farver samlet kunne ramme den farve jeg ønskede mig. Sammensætningen mellem maling og puds har resulteret i strukturen på væggen, og farven er helt perfekt! Rosa uden at være for tøset.. Nu kan jeg bare ikke reparere, hvis der er huller i væggen der skal lappes 😄

 

Vi har lavet et lille arrangement af en gammel æblekasse med en bøjlestang af kobberrør. Min mand er vvs’er og han har loddet dem sammen, jeg tror ikke det er noget man bare kan gøre selv. Her hænger favoritterne og især kjolerne, som i øjeblikket er et hit for min 3 årige. Spejlet er fra Madam Stoltz og taburetten også.

 

Som sagt skiftede jeg sengehimlen ud med en sennepsfarvet himmel fra Konges Sløjd, og det er jeg virkelig glad for. Jeg tror måske bare jeg er for glad for farver, så i mine øjne blev rummet altså lige boostet af en farvet sengehimmel, uden den dominerer rummet.

De fine hvaler er i øvrigt fra et fransk mærke der hedder Scälae, som laver de yndigste håndlavede sager!

Mit colorcrush har også fået plads på Noelles værelse i form af en en klip-klap stol i sennepsgul, den kan du finde her.

Det er som om de dér klip klap stole er blevet lidt uundværlige. Engang tænkte jeg, at de var alt for dyre og jeg ville ikke give så mange penge for noget jeg ikke vidste, om var dét værd. Men vi fik et møbel i gave, og da Noelle voksede ud af 0-3 års stolen var vi nødt til at have en større stol, for de er simpelthen blevet uundværlige både til at tumle og hygge i. Vi har købt fold-ud sofaen i samme farve, og den er så god til hyggestunder mellem pigerne.

De er simpelthen så flotte i sennepsfarven – både stol og sofa bruger vi i stuen til at spise morgenmad foran fjernsynet af og til. Mine piger synes det er mega hyggeligt at få lov at se tegnefilm imens de spiser morgenmad og så sidder de i stolen med en bord af en Bobles fisk eller taburet. Skummet i dem er også så kraftigt, at voksne sagtens kan sidde i det, så vi ligger ofte sammen med ungerne og flyder ud i fold-ud madrassen.

Noelle har et gammelt karlekammerskab stående som både indeholder hendes tøj og en masse legetøj, puslespil, lego, bøger, perler osv. Jeg har mange gange igennem årene overvejet at male det. En lys musegrå, andre gange en mintfarve, men jeg kan ikke få mig selv til at gemme den gamle fine patina på træet væk.. Vintage look kan altså også bare noget!

På Naomis værelse er der et lille indhak, som er tapetseret med insekter fra Tapet Forum. Derudover er væggene malet med Jotun Ladys Oslo farve, som er blevet blandet op med mere og mere hvid, efterhånden som jeg har arbejdet mig henad væggene, så der altså er kommet en slags ombre..

I krogen ligger en foldemadras fra Aba i en grøn, quiltet velour. Den sover pigerne faktisk på inde i vores soveværelse – det er svært at ligge fire mennesker i vores seng synes jeg. Det er sådan et læse/hygge/tumlehjørne, som jeg er mega glad for. Den bløde madras er en futon fra Numero 74 i den smukke farve Ice blue, der passer perfekt ind på dette værelse, og som matcher den sennepsgule helt vildt godt! Nogle af puderne både i Naomis hyggekrog og under Noelles sengehimmel-hule er helt tilbage fra jeg var teenager. Jeg købte dem på Lene Bjerre udsalg for noget i stil med 15 år siden. Jeg synes det er så hyggeligt, at de nu pynter på mine pigers værelser

Pigerne bruger meget hinandens værelser, fordi de både indeholder forskelligt legetøj og forskellige stemninger. Fordi aldersforskellen på dem er så lille, synes det, at det samme legetøj er interessant, derfor går de på opdagelse hos hinanden. Her ligger Noelle i læsekrogen hos Naomi og gør sig til med en pippi-bog, liiiige, da jeg skulle fotografere 😅

Jeg har også udvalgt en række favoritter og hængt på bøjlestang hos Naomi. Den er lavet af en snor med træperler, og så hænger bøjlerne altså separeret med hver træperle.

Faktisk er Naomis værelse skabt ud fra Faunaserien fra Garbo and Friends. Jeg bliver ofte inspireret af tilfældige ting, som får lov at være grundsten i dét jeg laver. Denne gang, blev det altså sengetøjet med det fineste naturprint, der lagde linjen for dette rum. Der er en matchende sengerand, som mit behov for match er glad for – den finder du her.

Jeg var vild med farven og det eventyrlige og naturlige og valgte farver til værelset derudfra. Sennepsfarven passer virkelig godt til de mørke petroleumsfarver. Tæppet i Naomis seng er fra Numero 74 og er sådan et lidt tykt vattæppe, netop i en sennepsgul farve, og jeg synes de to klinger helt vildt godt! Gule og blå-grønne nuancer komplementerer bare hinanden virkelig fint.

Sengehimlen er naturligvis også sennepsgul, og fra Numero74, men den bliver konstant udsolgt allevegne.

På Naomis værelse, står et gammelt industri-jernskab, som er malet med en tyk kalkmaling fra Annie Sloan. Jeg har selv blandet farven af to farver; Barcelona og Ocre.

Jeg kan godt lide industrielle møbler, og jeg elsker genbrug, så jeg synes det var fedt med et gammel industriskab, der kunne piftes op. Begge sengene er gamle Juno-senge som er fundet på DBA. De koster næsten det samme som nye juno-lignende senge, men jeg synes bare det gamle håndværk har noget sjæl, som intet nyproduceret kan hamle op med.

Luftballonen bidrager ligesom til det lidt eventyrlig univers. Det var en gave fra min mor, og da jeg først så den, anede jeg ikke hvad jeg skulle stille op med den – men den hænger så fint dér under sengehimlen.

Noelle har også et utroligt smukt sengesæt fra Garbo and Friends, i en meget flot mørkeblå farve, også med et smukt naturprint. Det er havets dyr 🌊

Jeg har en følelse af, at hun sover enormt godt i det mørke, omsluttende sengetøj – men jeg sover også bedst i mørke farver, med en lidt tung stemning.

Jeg er så tilfreds med, at vi ikke har kørt med de traditionelle pigefarver på Naomis værelse og alligevel fået et super feminint univers. Her er eventyrligt og roligt og jeg elsker simpelthen dét her rum!

Og så er der vist ikke mere børneværelse at vise frem, men jeg håber det har inspireret til nogle anderledes pigeværelse med atypiske ‘pigefarver’.

Rigtig god weekend, Sus ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Markbuketter - skab din egen smukke buket