Påske vol. 4

Markbuketter – skab din egen smukke buket

Der skal altså lidt mere til at skabe sin egen blomsterbuket end bare at klaske et par bundter sammen. Lige nu hitter markbuketter, der indeholder forskellige stilke med diverse farver og former, og ofte er der kun én eller få stilke af hver. Det skaber et tilfældigt look og giver indtryk af en vild blomstermark, deraf navnet..

At ‘binde’ din egen buket er faktisk ret nemt, hvis du gør det nede i en vase.

Der er intet facit på bukettens udseende, så du stopper bare med at ‘pille’ når du er tilfreds med buketten selv. Det er en god idé at blande nogle farver for at skabe markbuket looket, der som sagt indebærer en samling af forskellige blomstertyper og farver, men det giver en bedre helhed at holde sig nogenlunde indenfor de samme nuancer. 

Disse buketter skabte jeg til min 30 års fødselsdag og jeg holdt mig nogenlunde indenfor farverne rosa, fersken, gule og bordeaux nuancer, som alle læner sig op ad hinanden.

Husk noget pyntegrønt eller prydgræsser til at skabe fylde i buketten. Eucalyptus er altid en sikker vinder med sine smukke grene.

Sådan bygger du buketten:
Alle snitblomster skal have et skråsnit, og der skabes et kryds med fire stilke i vasen. De skal altså sættes skråt ned i vasen. Når du har lavet krydset, har du lavet dit basis for at arbejde buketten op. Sæt to nye stilke i, overfor hinanden på tværs i krydset. Gør nu det samme til den modsatte side. Herfra arbejder du rundt i buketten, drej gerne vasen for at se buketten an fra alle sider. Sæt en stilk skråt ned i buketten, drej vasen og sæt endnu en stilk skråt ned, gentag til du slipper op. Efterhånden som der kommer flere og flere stilke i, vil blomsterne fylde mere ret op, så du får fylde i midten af buketten også. Det er helt okay, at justere undervejs, hvis du synes at siderne ikke er blevet pæne eller passer sammen. Det vigtigste er, altid at sætte stilkene skråt ned og arbejde sig rundt, så stilkene hele tiden krydser hinanden nede i vasen og på den måde ‘binder sig fast’.
Jeg har lavet en videoguide til buketterne, som du kan se her – god fornøjelse 😊

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Påske vol. 4