Miljø - ABC: International klimapolitik (3)

Planteterrarie i en gammel vinballon

Altså, jeg elsker genbrug.. Men jeg elsker det endnu mere, når man genbruger ved at give gamle ting en helt ny funktion, og jeg er heeeelt vild med mit nye planteterrarie! Hold op, hvor krævede det tålmodighed og kræfter, men det er godt nok blevet fint. Det var det hyggeligste lille projekt med mine piger, der aldrig siger nej til at kreere et eller andet.

Jeg har klippet en 5 og et halvt minutter lang video sammen, som du kan se, hvis du gerne vil vide, hvordan man lige propper en miniregnskov ned i en vinballon.

Jeg lavede en papirtragt til legakuglerne, men det fungerede ikke helt til jorden. Min jord var våd og det er helt sikkert hundrede gange nemmere at få jorden ned i, når den er tør, til gengæld tror jeg det er langt nemmere at ‘plante’ planterne nede i terrariet når jorden er våd og tung. Jeg brugte en tommestok til at plante, simpelthen fordi den var tæt på min hånd og fordi den kan bøje sig let, hvis man har brug for at tviste lidt. Det kan man ikke med eksempelvis en bambuspind. Der er nogen der binder en ske om en bind og bruger den, men jeg turde ikke risikere at skeen røg af og landede nede i mit terrarie – og igen, så giver tommestokken noget fleksibilitet.

Når terrariet er færdigt, så skal du hælde vand ned af siderne, for eventuelt at rense dem for jord indvendigt. Det gør du ved at tage en klud eller svamp med vand og trykker mod indersiden i proppen. Så løber vandet ned langs kanten, uden du får for meget vand ned i terrariet.

Terrariet skal stå lyst, men ikke i direkte sol. I regnskoven er der nemlig altid nogle store høje træer, der skygger lidt for solen, og man skal altid prøve at efterligne de omstændigheder, som planterne kommer fra.

Miniplanter kan du købe i dit lokale plantecenter. Jeg har selvfølgelig købt mine i Plantorama, hvor de har et ret stort udvalg af miniplanter.

Husk at spørge, om dine valgte planter går an til et terrarie 🙂

God vind!

Kh Sus ♥

4 kommentarer

 • Gitte

  Hold op hvor er det godt tænkt! Har selv sådan en vinballon, som jeg egentlig elsker, men nok ikke lige får brugt optimalt. Ved dog ikke om jeg har tålmodigheden som du, men nu er ideen plantet, så må vi se😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Jeg havde også netop denne stående uden rigtig at bruge den, selvom jeg syntes den var så fin – så det var så fedt at give den nyt liv, og den er ægte hyggeligt at have stående

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Så fint! Jeg har haft en ballon stående i årevis og ville egentlig gerne bruge den til noget, men kunne aldrig helt finde ud af hvad… Tror da helt klart at vi skal have fat i nogle miniplanter! 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Ja, du skal da helt sikkert igang! Min er simpelthen så smuk lige nu!! Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Miljø - ABC: International klimapolitik (3)