Nordisk urtehave i sydlandsk forklædning

DIY stofservietter

Jeg gik faktisk igang med at skrive dette indlæg inden jeg overhovedet afholdte min fødselsdag, men jeg nåede altså aldrig at udgive det. Det betyder til gengæld, at jeg nu kan vise stofservietterne i deres tilsigtede formål..

Jeg gik virkelig meget op i fødselsdagsforberedelserne og alle detaljerne. Det kan godt være det virker sådan lidt ananas i egen juice at gå sådan op i sin egen 30 års fødselsdag, men jeg ELSKER jo at forberede fester og forkæle mine gæster.

Der var botanisk tema på skemaet og bordet blev dækkes med Royal Copenhagen’s flora stel, som jeg havde lejet hos A Table Story og fine markbuketter. Selvfølgelig kunne jeg ikke affinde mig med hvide vævede stofservietter, som har en overkommelig pris. Men skal man have de moderne servietter fra Broste eller House doctor, så koster det simpelthen små to tusinde kroner at få stofservietter til 30 personer. Og så manglede der lige en dug også. Så jeg tog en tur i stofogstil og kiggede på stof til at lave mine egne stofservietter. Jeg ønskede mig egentlig en lidt rusten rosa eller fersken farve, men fandt frem til dette stof og besluttede mig for, at den er mere neutral og ikke for feminin, så den vil også kunne bruges i fremtiden til vores små selskaber herhjemme.

Jeg gad altså ikke sidde og klippe 30 firkanter, så jeg har et et lille fif til at klippe stoffet op i de mange firkanter. Det er nemlig rigtig meget klippearbejde i et stort stykke stof. Hvis du måler af i den størrelse du skal have og klipper et hak, så kan du faktisk flå resten af stykket, hvor det holder målet. Ligesom de også gør i stofforretningen.

Husk at lægge lidt ekstra centimeter til, så der er plads til ombuk og eventuelt også krymp.

 

Når du skal lave kanterne, så skal du lave et ombuk på cirka en centimeter hele vejen rundt. Så folder du hjørnet ind, så du får skrå hjørner. Og herefter laver du endnu et ombuk ind til spidsen af hjørnet, der er foldet ind, således at de skrå hjørner udlignes og du igen har et helt firkantet stykke stof. Nogle ting skal vist ikke læses, så jeg håber billederne taler sit eget sprog 🙂

 

 

God fornøjelse,

Sus 🖤

 

2 kommentarer

 • Anne Louise

  Hej Sus
  Tak for inspirationen. Kan du huske, hvad det er for noget stof samt størrelsen på servietterne? 😍
  Mvh Anne Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Hej Anne Louise. Stoffet er fra Stof og Stil, vist nok en percale, der er en bomuldssilke af en art. Jeg købte stof og skar i 48 x 48, så de ca. blev 45 x 45 efter syning. kh Sus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Nordisk urtehave i sydlandsk forklædning