Miljø-ABC: CO2 og klimaforandringer (1)

Eksotisk 2 års fødselsdag

Indlægget indeholder reklame for Feststemning.dk

For en måneds tid siden fyldte min yngste datter Naomi, 2 år. Selvom hun er decemberbarn og jeg egentlig godt kan lide hele julestemningen omkring hendes fødselsdag, så besluttede vi os altså for at holde eksotisk fødselsdagsfest med farver og flamingoer og det blev en virkelig fin fest på en dejlig lys decemberdag.

Når vi vågner om morgenen, så synger vi fødselsdagssang og åbner gaver og SÅ spiser vi morgenmad sammen. Gaverne skal selvfølgelig åbnes først! 🙂 Naomis storesøster var ivrig efter at få lov til at hjælpe – det kan være svært at være tre år gammel og forstå, at alle gaverne kun er til ens toårige lillesøster.

 

 

Nuni er gået hen og blevet en rigtig fars pige, og på hendes fødselsdag fik jeg faktisk næsten ikke lov at komme i nærheden af hende. Det var lidt hårdt, at hun havde en af sine perioder, hvor mor bare er dum, lige midt i hendes fødselsdag, men det kan man jo desværre ikke være herre over. Og jeg nyder at se mine piger kaste deres totale kærlighed på deres far, også selvom det betyder, at der ikke er noget tilbage til mig.

  

Naomi fik faktisk meget lidt legetøj i fødselsdagsgave. Hun fik kun et vendespil. I øjeblikket er hun nemlig langt mere besat af kjoler. Og så fik hun det her fødselsdagstog fra Konges Sløjd, som jeg tænker er lidt i stil med barnedåbsgaver – det kan bruges i mange, mange år og måske endda gå i arv.

I starten af december havde vi haft en store-bage-dag med Amo’s kogebog over julebag, og jeg prøvede for første gang nogensinde at lave donuts. Jeg syntes de blev så fine, at jeg besluttede mig for at lave donuts til Naomis fødselsdag. Nogle er pyntet med farvet glasur med krymmel, andre med guldstøv og sidst men ikke mindst chokolade overtræk med hasselnødder. Hvis du kaster dig ud i dem, så kan jeg anbefale dig at skrue lidt op for gær og vaniljepulver, så bliver de mere luftige og sødere, mere i stil med dem man kan købe.

  

 

Kagen blev faktisk lavet med ‘spring over, hvor gærdet er lavest’ teknikken. Jeg bruger altid enormt meget tid på at forberede til fødselsdage, og jeg elsker det – men ikke på vores børnefødselsdage, dem vil jeg bare gerne nyde med børnene. Derfor lavede jeg kage med købte lagkagebunde. Cremen er en chokolade/smørcreme efter opskrift fra Frederikke Wærens. Du kan finde den her! Jeg dækkede bare toppen med maltesers og brombær, jeg havde ikke lyst til nogen voldsom instagram kage med en eksplosion af chokolader og frugt denne gang 🙂

 

Inden vi gik ombord i kager, spiste vi koldhævede boller af forskellige arter med et ostebord. Jeg plejer egentlig at stå og bage hele morgenen og formiddagen, fordi jeg godt kan lide lune, nybagte boller, men jeg vil altså hellere nyde tiden sammen med fødselsdagsbarnet – derfor er jeg begyndt at smide dej til koldhævning aftenen før, så de bare skal i ovnen. Koldhævede boller smager ret godt selvom de ikke er lune, faktisk bedre kolde, efter min smag.

Som I ved, elsker jeg at pynte op; både navne/talballoner, de farvede balloner, eksotiske cake toppers, og paptallerkener og servietter i det fine lyserøde design med guldkonfetti er fra Feststemning.dk. Når man pynter lidt ekstra op, føler jeg, at man kan skabe et lille univers og en større helhedsoplevelse.

     

Der er blevet spurgt rigtig meget til de lyserøde lys på min instagram – det er simpelthen nogle jeg købte i Føtex for 3 år siden til Noelles barnedåb. De er fra mærket ‘Vores’ så vidt jeg husker og har ligget i min kasse med festpynt, fordi de ikke alle blev brugt til barnedåben. Jeg har sådan en kasse hvor jeg gemmer alt pynt i til de næste fødselsdage. Jeg holder mig ret meget til samme stil med få variationer, og derfor ryger blandt andet mine ranker altid ned i kassen og gemmes til næste fest. Rankerne kan du i øvrigt se en lille guide på, hvordan du kan lave selv, i indlægget her.

Som I nok også allerede ved nu, så slutter vores fester ikke uden en konfettikanon. Jeg håber at jeg om mange år kan lave en bog med pigerne år efter år, større og større, indhyllet i konfetti. Det er blevet en hyggelig tradition. Konfettikanonen er også fra Feststemning og kan købes her! 

(Dette er IKKE et affiliatelink; Jeg tjener ikke penge på, at du følger det eller hvis du køber en konfettikanon)

  

Alt det fancy festpynt der før i tiden var forbeholdt USA, har efterhånden indtaget Danmark. Det gør det nemt at holde temafest uden at skulle bruge en masse ressourcer på at lave særegent pynt, fordi du nu kan klikke flamingoer og ananas toppers hjem fra danske netbutikker. For blot små fire år siden, da jeg skulle giftes, var det nærmest umuligt at finde fint festpynt i Danmark, men det er vi virkelig kommet efter herhjemme. Det er altså bare lidt specielt når ens børn fylder år, og jeg kan slet ikke lade være at gøre et stort nummer ud af det ♥


 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Miljø-ABC: CO2 og klimaforandringer (1)