Julebord 2018

Borddækning med farver

Julen er overstået, og nytårsaften lader ikke vente på sig. Jeg synes denne her uge imellem jul og nytår smuldrer mellem fingrene, og jeg har ellers altid set så meget frem til den. Det er som om den bliver kortere og kortere med alderen! På trods af, at den borddækning jeg vil vise jer her, er fra min juleaften, så synes jeg den har nogle elementer, der slet ikke handler om jul, men som kan bruges generelt, så måske kan det bruges til dit nytårsbord?

Det handler som altid om kontraster, for det er for mig dét magien sker. Som en start, så valgte jeg ikke at dække op med dug, fordi vi har et ret rustikt bord af egetræsplanker, som er utroligt smukke i sig selv. Jeg ville gerne have det rustikke underlag til den fine borddækning. Og så kan I ellers finde kontrasterne mellem dækkeservietterne i naturelement og servicet i stentøj, de skinnende (lyse) messingstager og de (mørke)grønne lys fremfor de klassiske hvide, såvel som mixet af mørke og lyse stofservietter. Borddækningen havde på ingen måde været den samme, hvis alle stofservietterne havde været den mørke grå. Det ville have skabt et langt mere klassisk og nordisk look, hvor jeg synes den gule tilføjer noget varme og en helt anden stemning. Lige så vel ville de klassiske hvide lys også have givet en helt anden stemning til bordet.

Blomsterbuketten på bordet, er faktisk lavet af ‘rester’. Hver gang jeg har haft en buket blomster, så gemmer jeg de blomster, der kan forblive fine, også når de er tørre. Det gælder eksempelvis de gule græsser af en art (som vist er malet gule) eller trommestikker. Der er også en anden blomst, som jeg ikke aner hvad hedder, som jeg ellers har brugt til at lave en blomsterkrans, som indeholder noget rosa og er lige så fin i tør udgave. Derudover havde jeg haft en buket stående, som kun havde et par enkelte blomster tilbage, der ikke var helt døde endnu, og så samlede jeg altså resterne til en lille buket, som gerne skal afspejle de farver man ønsker at bruge i borddækningen. Jeg kan skam også godt lide en strømlinet nordisk borddækning med hvide eller musselmalede tallerkener og hvide lys i stagerne, men jeg synes virkelig også at en borddækning med farver kan være en dejlig afveksling, som sætter en rigtig god stemning i de mørke tider.

De gamle messingstager er simpelthen så universelle og kan bruges i enhver borddækning og lige løfte niveauet. Senere på aftenen, da de grønne lys var brændt helt ned, byttede jeg dem ud med lyserøde lys, og det fungerede altså virkelig godt. Jeg har ellers altid været hamrende bange for lyserød, fordi jeg hader alt, hvad der har med prinsesse at gøre. Men farven er vokset på mig efter jeg har fået to døtre og i øvrigt efter jeg faldt for den sennepsgule farve – for de to farver kan altså noget helt specielt sammen, som på ingen måde handler om prinsesse. Prøv lige at se kombinationen her, af intet andet end et par gule blomster og rosa lys.

Jeg synes de to farver komplementerer hinanden så godt! Hvis du tør, så kast dig ud i noget sennepsgult og lyserød på bordet, det behøver ikke være mere end i servietterne, lysene eller blomsterne på bordet, så er det heller ikke så udfordrende at skulle finde de farver frem.

Under alle omstændigheder, så er farver i borddækningen slet ikke så farligt, så længe man husker en rød tråd og holder sig til nogle få farver.

Rigtig godt og magisk nytår til jer alle sammen!

Sus ♥

2 kommentarer

 • Kirsten

  Hej Sus

  Jeg er dybt inspireret af din stil og hele dit univers. Er så glad for, at jeg er faldet over din blog!

  Hvor køber du dine farvede kronelys henne? Jeg skal helt klart på jagt!

  Rigtig godt nytår til dig og dine 🙂

  Kirsten

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Hej Kirsten! Velkommen til og tak for de søde ord! Kronbladene er faktisk bare fra Føtex – i hvert fald de lyngfarvede. Jeg køber ellers lys i søstrene grene i alverdens farver 🙂
   Godt nytår!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Julebord 2018