Flere børn efter pseudotvillinger

Et urbant DIY badeværelse

Det her rum, det sprinkler så meget glitter ud over min hverdag, når jeg føler jeg er taget på wellness ophold imens jeg laver en morgen-tissetår og børster mine tænder…. og nu fik jeg endelig taget mig sammen til at skrive indlægget omkring vores badeværelse og besvare jeres mange spørgsmål permanent.

Jeg får nemlig så mange spørgsmål omkring materialer og fremgangsmåde, at jeg gerne ville lave et indlæg, hvor alle kan genfinde svarene fremover. Vi har selv lavet vores badeværelse fra ende til anden, så det kan du (næsten) også. Min mand er vvs’er, og det er selvfølgelig ikke et arbejde man skal rode med selv, men resten kan du sagtens give dig i kast med, hvis du har lidt erfaring med renovering.

Vores gulv er lavet af søsten, der er pumpet op ude i Øresund. De er lagt på samme måde som almindelige fliser, på en ‘lim’, der hedder LIP. Det er en betonlignende blanding som smøres ud på gulvet og rives med en tandspartel, nøjagtig som når en murer lægger fliser. Så er det blot søsten der lægges fremfor fliser. Du bestemmer selv ‘mønsteret’ og derfor er det langt nemmere end at lægge fliser med korrekt afstand. Derefter er gulvet fuget med en blanding af strandsand og en hvid farve LIP 360, som gør blandingen af strandsand stærk. På vores gulv er det lidt mærkeligt at kalde det en fuge, for den har mere plads på gulvet end selve stenen har, men ikke desto mindre så fyldes det i, efter stenen er lagt og vaskes jævnt med et skumbræt, på samme måde som man normalt fuger –  det kan I eventuelt google jer til. Gulvet er behandlet med samme matte betonlak som vores murstengulv og lukker overfladen, så den ikke suger.

 

Væggene i badeværelset er lavet med en betonspartel fra Ardex. Den er imidlertid ikke lavet til vådrum, men kan behandles med en stenolie, også fra Ardex, som gør den vandafvisende, når den er mættet. Det er dog muligt at bruge en anden behandling som lukker overfladen i stil med en betonlak eller microdispers, som også er sådan en form for ‘lim’ der lægger sig ovenpå væggene, og ofte bruges på murstenvægge for at lukke støvet inde og gøre overfladen vaskbar.

Det er en betonmasse der tørrer meget hurtigt, derfor er den svær at spartle ud og arbejde længe med, så man skal være ret øvet i at spartle, hvis man giver sig i kast med det. Til gengæld giver det en helt hård overflade der er meget ‘sten’agtig i modsætning til eksempelvis KABE, der er meget sandspartel agtig (og som i øvrigt heller ikke er godkendt til vådrum) og mere blød. Det har en betydning for udtrykket, der er meget industrielt udtryk, som vi er virkelig glade for.

Badekarret er et håndlavet træbadekar fra en bødker i Jylland, der hedder Frølunds Bødkeri. Træbadekar laves på bestilling og er et dyrt håndarbejde – vi sparede på håndværkere og fliser, og prioriterede badekarret og messingarmaturerne i vores badeværelse.

Vores messingarmaturer spørger I også rigtig meget til – de er fra Toni, som vist nok er et dansk mærke. De er ret pebrede, men det fine ved Toni er, at de har den helt rigtige messingfarve i den smukkeste, klassiske stil.

Sidst, så er vores håndvaskarrangement et genbrugsarrangement af gamle stilladsdæk og en gammel zinkbalje. Voresbundventil og vandlås er også i messing, og er også fra Toni. Det er der mange der spørger til, fordi de ofte er de mest åbenlyse sager der er lavet i messing – som eksempelvis vandhanen, men så er eksempelvis bundventilen ‘glemt’ og har den klassiske kromfarve. Men der har Toni altså den fulde pakke. Kort efter vi havde lavet vores badeværelse, præsenterede Uni Drain et afløb i messing, så nu kan hele vvs pakken altså fås i messing – og det er dét værd. For mig, har det gjort vores badeværelse til en total luksusoplevelse, som jeg nyder hver dag.

For nylig bruge Meraki vores hjem og især badeværelse til at danne baggrund for deres kollektion A/W 18. De syntes det passede godt ind i deres wellness univers, og hvis man må sige sådan noget selv, så er jeg fuldstændig enig.. ✨

Jeg håber det har givet lidt inspiration og mod på at kaste sig ud i et badeværelse langt fra det klassiske flisebelagte baderum 🙂

God weekend ♥

 

 

6 kommentarer

 • Marie Lundholm

  Hvor er det bare flot og gennemført. Jeg er vild med det. Og sikke et kompliment at så fint et mærke vil bruge det som omgivelser til styling, men også meget fortjent 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Wow, hvor bliver jeg inspireret til vores eget bad-renovering! Er der varme i gulvet / kan man lave varme i den slags gulv der?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Det kan du tro! Man lægger gulvvarme helt som man plejer og støber ovenpå, inden man lægger gulvet her, ligesom almindelige fliser 🙂
   Dejligt du føler dig inspireret <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pavlina

  Jeg er blææst bagover. Hvor er jeres hjem bare fantastisk lækkert! Råt, stilet, personligt og smukt. Mega inspireret. Sejt at det er så gennemført!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Flere børn efter pseudotvillinger