Smagen af weekend

Det er når jeg står i køkkenet og mangler det jeg skal bruge og kaster alverdens andet i gryden, røremaskinen eller lignende, at der sker noget spændende.
I lørdags stod jeg op og bagte morgenboller og fandt ud af, at jeg manglede hvedemel, som jeg ellers aldrig undgår i mit hjemmebag.
Jeg har selvfølgelig ikke opfundet den dybe tallerken, men jeg har ‘opfundet’ mine nye morgenboller til vores weekend-morgenmad.
For lige at summe resultatet op;
De ligner grove ciabattastykker, men er hamrende bløde og lækre og derfor også gode til gummer og nye tænder hos rollingerne. De er hurtige, nemme og smager af weekend <3
50 gram gær
5 dl vand
100 g havregryn
200 g grahamsmel
300 g durummel
For lige at gøre det dejligt nemt, så lavede jeg en blanding af 0,5 dl kogende vand og 4,5 dl koldt vand, så havde vandet den rette temperatur til at opløse gæren. Bland med havregryn og mel (ja, blandingen er ret våd), rør godt sammen og lad hæve i 30 min. i ovnen, på 30 grader.
Læg bollerne på en bageplade ved hjælp af to skeer og bag på 220 grader varmluft i 14 minutter.
Og nyd så duften og dernæst smagen 🙂
Sus <3
Ingen kommentarer endnu