Naked cake med Dulce De Leche

Børnefødselsdag; Sukkerfri frugtpizzaer

f224b7de-0300-4dd4-8905-bf7eade40e38Fredag den 1/9-2017 blev dagen, hvor jeg for første gang var sådan en mor, der skulle sørge for ‘fødseldagsgodter’ som min datter kunne få med i daginstitution.

Man kan jo ligefrem få præstationsangst over den slags, når der er så mange mødre der er helt med på moden med sukkerfrit slik og kage, imens jeg stadigvæk mener, at dadler er sendt fra helvede. I min datters vuggestue har de ikke blot sukkerpolitik – det må heller ikke minde for meget om kage!

..og jeg som troede, at det smarte var, at man kunne lave en kage helt uden sukker, som smager lige så sødt, som hvis der faktisk var sukker i.

Så jeg måtte jo være kreativ og jeg gad altså ikke lave delfiner ud af bananer. Det blev til frugtpizzaer, af en sukkerfri bolledej…

Den kunne I også ret godt lide på Instagram, så her kommer en lille guide til dig/jer:

Først og fremmest, så skal du lave en lille portion æblemos. Dejen er nemlig sødet med en æblegrød med masser af vanilje, som alternativ til sukker.

Skræl et par æbler, fjern kernehuset og skær æblet i stykker. Kog med lidt vand og en halv vaniljestang til æblerne er møre og når vandet er forsvundet, ‘steger’ du nærmest æblerne videre, hvorved de klasker sammen til æblemos

Og her kommer opskriften så:
1,5 dl hjemmelavet æblemos
2 dl. kærnemælk
25 gram gær
350 gram hvedemel
200 gram speltmel
1 tsk salt
1/4 dl olie (raps, oliven,…,)

(Creme: smøreost naturel + vaniljekorn)

Hvis du laver æblemosen lige inden, så kan du faktisk opløse gæret i en blanding af den varme grød og den kolde kærnemælk.
Så tilsætter du resten af ingredienserne og lader dejen hæve lunt i 30 minutter. Eventuelt i ovnen på 30 grader, hvis du ikke bruger en plastikskål!

Dejen delte jeg i to og lavede to bunde på ca. 25 cm i diameter og med en tykkelse på 1 cm.
Bag ved 175 grader i ca 15 min.

Jeg bagte bundene aftenen før, så jeg bare skulle pynte dem om morgenen.

Først smurte jeg dem med en ‘creme’ af en naturlig smøreost, tilsat vaniljekorn fra den anden halve vaniljestang.
Derfra er det ellers bare at pynte med det frugt du har lyst til – jeg brugte mango, jordbær, kiwi og brombær fra haven.
Som ‘krydderi’, fik frugtpizzaen lidt mynte og skovsyre, så var der masser af indtryk til både øjne og smagsløg.

Jeg regnede egentlig med at få lidt med hjem, af de to forholdsvis store pizza’er, men jeg fik blot to rene fade med hjem, så jeg antager, at det var en succes i vuggestuen 😁
God fornøjelse!

img_2057

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Naked cake med Dulce De Leche