Andengangsmor og følelsen af utilstrækkelighed, del 2

Naomis barnedåb

1b40ffba-ae23-4fc4-b653-45399b5ac904

For knap halvandet år siden, lavede jeg et indlæg til bloggen om Noelle barnedåb. Jeg delte det op i to – et om kagebordet og et om pynten. Jeg kom desværre aldrig længere end til kagebordet 😬
Nu har vi afholdt Naomis barnedåb, så her kommet lidt opskrifter til kagebordet og pynten, som mestendels var genbrug fra sidste år. Jeg håber I bliver inspireret 😊

Da vi planlagde vores bryllup for 2,5 år siden, fandt vi virkelig frem til vores egen stil. Vi lavede faktisk alting selv (se gerne mit indlæg om vores bryllupsforberedelser) og fik skabt et rigtig fint vintagebryllup. I alt, hvad vi har lavet siden, har vi brugt de samme elementer. Jeg er selv ret vild med, at der er en rød tråd i alt hvad vi laver. Helt basalt, så er man ikke i tvivl om, hvem invitationen er fra, når den lander i postkassen. Den indeholder nemlig altid genbrugspapir!

Til Noelles dåb lavede jeg min egen invitation, som jeg genbrugte til Naomis dåb.

Hvis du tænker, at det lige er den invitation du står og mangler, så kan du kontakte mig på Instagram på SusLiving eller sende mig en mail på SusLiving@outlook.dk – jeg sælger nemlig skabelonen for bare 30 kroner 🙂

Jeg delte den glædeligt ud uden betaling i starten, men min skabelon har simpelthen været eftertragtet at jeg brugte enormt meget tid på at hive computeren frem mange gange i løbet af aftenerne og sende den afsted og den tid går jo fra min familie, derfor har jeg valgt at den nu koster et mindre beløb at modtage.
img_7513

98de4d49-eacb-4f15-8758-fdec390a29c9

img_8925

Nå men, nu til de mange kager:

Det kan måske se ud som om, det har været et stort arbejde, men der har det faktisk ikke. Det gode ved muffins er, at de er nemme at variere og få til at se enormt fine ud, med meget lidt arbejdstid!
Mit trick er at lave en forholdvis lille, men meget tung lagkage. Så tager folk et lille stykke af dén og spiser sig ‘kagemætte’ i dét der er masser af, i stedet.

Til Naomis barnedåb besluttede jeg mig for at lave noget andet end dét jeg plejer, men noget jeg er meget glad for; gulerodskage!
Jeg lavede faktisk en helt almindelig gulerodskage og bagte i en stor form, så det blev til en lagkagebund. Jeg lavede dem halvanden uge før og frøs dem ned, så jeg blot skulle samle kagen dagen før dåben.

3d75a781-95bd-4bef-a096-adfbec091f9f

Gulerods-lagkage:
200 g blødt smør
200 g brun farin
3 æg
200 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
ca. 300 g revne gulerødder (på det lille rivejern)

Eventuelt kan man også tilsætte 2 tsk vaniljepulver!

Bland først smør, farin og æg og tilsæt så gulerødder og de tørre ingredienser.
Jeg bagte i en rund springform på 30 cm i diameter.
Bag i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 35 min.

Gentag, så du får to bunde.

Imellem de to bunde, lavede jeg en hvid chokolademousse. Fordi jeg ikke brugte husblas, faldt min mousse ret hurtigt sammen, da kagen havde stået på bordet og tøet op. Men den smagte enormt godt!
Jeg vil dog mene, at man kan blande husblas i den smeltede chokolade eller eventuelt sammen med lidt varmet fløde, inden man blander det med den piskede flødeskum. Hvis man ikke tør kaste sig ud i det, vil jeg blot anbefale at søge efter en mousse med husblas på Google.

Jeg brugte denne:
300 g hvid chokolade, groft hakket
5 dl piskefløde
6 bægre pasteuriserede æggeblommer (eller 12 æggeblommer)
100 g rørsukker

Pisk blommerne hvide med sukkeret, smelt chokoladen og bland med blommerne (og husblas) og vend til sidst med flødeskummen.
Læg den ene bund i springformen og fyld chokolademoussen på. Stil den på køl i et par timer og læg den anden lagkagebund ovenpå. Så er din kage klar til ‘topcoat’, når du har tid…

Jeg er rigtig dårlig til at arbejde efter opskrifter. Jeg bruger ofte bare de ingredienser jeg har lyst til, i de mængder jeg selv synes er passende.
Min ostecreme bestod af et helt bæger mascarpone, muligvis et par hundrede gram flormelis, måske lidt mere, en Buko flødeost, naturel, et par hundrede gram blødt smør og et par teskefulde vaniljepulver.
Jeg piskede det sammen på min køkkenmaskine og da blanding var forholdsvis flydende, fordi den var lun, kunne jeg brede den ud over toppen på min kage. Den røg i fryseren igen og jeg gemte en rest og stillede på køl, så jeg efterfølgende kunne smøre kagens sider med en mere fast ostecreme.
Da det var gjort, røg kagen igen tilbage på frys og blevet taget ud et par timer inden vores gæster kom. Dvs lige inden vi gik ned til kirken, hvor gudstjenesten varede lidt over en time, og vi var hjemme igen 2 timer efter vi var gået hjemmefra.

Kagen pyntede jeg med en hjemmelavet flagranke og lidt lavendeldrys. Lavendel har jeg vist købt i Tiger eller Søstrene grene! Flagranken lavede jeg aftenen før – jeg har en ordentlig portion stofrester og deriblandt noget tykt møbelstof. Man kan købe noget hør/lærredsstof i stof2000, som jeg også brugte til Noelles dåb. Jeg klippede små flag ud og tegnede bogstaver på dem, med en sprittusch. Jeg syede flagene på et blondebånd og bandt rundt om et sugerør i hver sin ende. Det blev helt vildt yndigt, selvom det var ganske enkelt at lave!

 

d45a26c4-70ab-4d00-a20a-49037e34591c

Selv samme stof brugte jeg til at lave en bordløber. Vi havde en ‘byg-selv-hotdog-bar’, og for at gøre lidt ud af det, gjorde vi det muligt at lave en gourmet udgave også, og hotdogbaren blev pyntet med en fin bordløber.

Når jeg tegner, gør jeg mig først klart, hvad jeg vil have på stoffet og tegner derefter med en sprittusch. Jeg tegner altid med tynde streger først og bygger derefter på. Så kan man også rette små fejl. Tykke bogstaver er altså først tynde streger som får fylde når jeg har tænkt mig om og besluttet mig for, hvor jeg skal fylde på.

Man kan eventuelt søge på en skrifttype på dafont.com eller lignende. Så skal man ikke sidde og tegne ud fra sine egne ideer, men prøve at efterligne en skrift.

img_910733cd7485-60fc-408a-a961-cfe84a832a57

326682a7-8053-48e4-a598-2ac957527f3e

Hotdogbaren var en kæmpe succes, og der var stor begejstring over gourmet-udgaven. Jeg syltede rødløg med en blanding af laurbærblade, nelliker, lidt sukker og salt, kogt op med vand og eddike og hældt over rødløgene. Det stod og trak en uges tid inden. Så havde jeg købt en relish af cherrytomater, en grov, økologisk remoulade og en chutney af æble og havtorn.

De syltede agurker var skiftet ud med tykke skiver drueagurker. Av, hvor var det godt!0c28066d-83fc-4457-b8f1-46de01ea934f

img_9286

Og så tilbage til kage:

Jeg forsøgte at lave nogle marengstoppe og sætte dem sammen med karamelcreme. Det lykkedes egentlig fint, men marengsen smuldrede fuldstændig på dagen. Jeg opbevarede dem i fryseren, fra jeg lavede dem, som ellers skulle være muligt. Ikke desto mindre så de fine ud – hvis du har en bedre løsning til opbevaring, eller måske bare stoler mere på dine evner til at lave kys, så kan du måske arbejde dig ud fra billederne her:

c24c998d-9046-4f49-bca3-73d219dc8d5e

(Karamelcremen er blot lavet ved at koge en dåse kondenseret mælk i et par timer. Så bliver mælken til tyk ‘Dulce de leche’ 😋. Jeg tilsatte lidt havsalt, for jeg elsker saltet karamel!)

Muffins:
Jeg bruger egentlig den samme opskrift og tilføjer og trækker fra, som jeg har lyst.

250 gram smør
2,5 dl sukker
1 spsk vaniljepulver
3 æg
2 tsk bagepulver
Evt lidt mælk

Jeg lavede med blåbær og hvid chokolade:
100 gram blåbær og 100 gram grofthakket hvid chokolade i massen.

Jeg lavede chokolade muffins ved at tilføje 50 gram bagekakaopulver og tilføjede 100 gram hakket hvid chokolade.

Jeg lavede lavendelmuffins ved at tilføje en spsk honning og en spsk tørret lavendel.

Og sidst lavede jeg muffins af brownie med karamel. Jeg har en opskrift på det her:

Frostingen bestod af en blanding af smør, flormelis og buko naturel. Jeg tilsatte også hvid chokolade eller kakaopulver for at variere lidt.

Det tager ikke meget mere end 15 min at bakse dejen sammen og så skal de bages i ca 20 min ved 175 grader.
Der til ca 16 stk afhængig af størrelsen!
De røg også bare i fryseren og blev pyntet dagen før.
Jeg synes det er rigtig fint at blande en masse varierede muffins. Jeg brugte papirer i dæmpede pastelfarver og forskellig pynt, og satte dem på fint silkepapir. Jeg brugte blandt andet ‘liberty’ fra Meri Meri, hvortil man også fik lidt tilhørende kagepynt. De glimrede N’er har jeg købt på Etsy.com. Jeg synes selv, at det blev rigtig flot! 👌🏼

fdf9e1b2-e085-4a47-a3e3-0600032f7b4dcd721bc7-feee-4cef-9e05-92ecc0da32d7img_9284Jeg lavede også mine sædvanlige snickersbarer – de bliver ved at være en succes. Bordet pyntede jeg også med småkager. Du kan finde opskrifter til begge dele her:

Småkage Deco

En bid af himlen – hjemmelavede snickers

Al papirspynten var genbrug fra Noelles barnedåb. Jeg brugte det også til hendes 1 års fødselsdag og det er endnu engang pakket ned i festkassen og klar til brug igen og igen. Festpynt er mega dyrt synes jeg, så det har været det hele værd at sidde og lave det selv, og få noget der kunne genbruges. Jeg bestilte en ordentlig omgang silkepapir hjem fra Etsy, i de fine pastelfarver jeg ønskede mig. Så har jeg ellers siddet og klippet strimler og snoet papiret om en jutesnor. Man skal altså kun bruge tre ting til at lave dem!

img_8792img_8793img_8778

Jeg lavede også en flagranke til at pynte ved kagebordet. Jeg klippede blot trekanter af noget rosafarvet gavepapir, tegnede bogstaver på og så laver jeg to huller i hver side af trekanterne og stikker snor igennem, så hvert ‘flag’ faktisk er syet på snoren. Super nemt uden hæfteklammer, lim eller andet gøgl. Ofte skal der ikke særligt meget til for at lave noget rigtig fint pynt! Jeg brugte dog en limstift og lidt guldglimmer til at pifte den ekstra op, men det er bestemt ikke nødvendigt!

ff8d30ce-3232-48f5-9807-9cc8dc64e4ebimg_9187

Jeg havde lavet ‘hyggeposer’ til ungerne. Poserne er fra Meri Meri, i det fineste Liberty tryk, som altså gik igen fra kagebordet. De indeholdt figenstænger, kiks, sæbebobler og små biler. Børn over to år fik en Capri Sonne, hvor dem under to år kunne få en smoothie, som jeg dog opbevarede i køleskabet. De blev lukket med navne skrevet på en dymo og en fin silkesnor. Dymo’en går man altså aldrig galt i byen med!

84bb0984-60ca-4b10-a986-a1356888930c

Vi havde selvfølgelig også vores sædvanlige ‘bar’ med fyldte dispensere og vores mange sylteglas. De har allerede været pengene værd mange gange. Jeg gav vist knap 1000 kroner for 100 glas fra hjemmemost.dk.

img_9285

Vi lavede en rabarber lemonade af en blanding af rabarbersaft blandet op med vand og en Roses Lime. Og så en detox-vand med grape, citron og agurk. Husk at fjerne kernerne, for de giver ellers en bitter smag til vandet.

Jeg syntes der skulle noget farve til, men ellers er agurk jo god til at give vandet smag. Og mynte! Men det glemte jeg..

img_9237

Det hele havde været super godt til en varm sommerdag. Vi skulle have siddet på tæpper i haven og nydt vores nye veranda. I stedet øsede det ned hele dagen!

Alligevel hyggede vi os og havde en dejlig barnedåb 🙂

Jeg håber du kan bruge nogle af ideerne til at skabe din egen fine dåbsfest.

Se lige mine piger med matchende tøj på dåbsdagen 💛

8fa10727-22b6-4ec5-bd9e-371e14f4f20c

Herunder er der et par billeder tilbage fra Noelles barnedåb med kaffebar, hvor man nærmest kunne få lige den varme drik, som hjertet kunne begære og lidt bordpynt. Jeg var meget stolt af den dåbsfest vi fik stablet på benene i starten af 2016, og jeg elsker varme drikke, derfor var det et fokuspunkt for mig.

img_9443 img_9449 img_9520

img_8850img_9480

img_9516

 

15 kommentarer

 • Du er så flink og kreativ! Her fikk jeg mange tips:) Og jeg blir inspirert av alt du får til, selv med to små jenter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvor fint. Vil du sende skabelon til dåbsinvitation til mig? Og hvad søger du på på etsy for at finde silkepapir i pastel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Det kan du tro! Jeg har søgt på tissue paper. Mit er købt hos Pomtree 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Alletiders. Fandt silkepapir, men har ikke modtaget skabelonen endnu.
   Og 1000 tak for inspirationen/hjælpen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Jeg står for at skulle lave invitationer til min datters barnedåb, og jeg er faldet for din. Må jeg få tilsendt skabelonen 🙂 :-)? Mvh. Janni

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Jeg faldt lige over dit indlæg, og blev helt vildt inspireret af dine invitationer. Kunne du måske sende mig en skabelon? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Hej Sarah.
   Jeg sender den til dig, hvis du stadigvæk har brug for den 😊
   Kærligst fra Susan

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Ser virkelig fint ud. Vil du sende skabelonen til dåbsinvitationen til mig? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Kære Maja.

   Grundet stor efterspørgsel og et halvstort tidsforbrug på at sende invitationen, er jeg begyndt at tage 30 kroner for den. Hvis du gerne vil købe den for de 30 kroner, så send mig endelig en mail på Susliving@outlook.dk 🙂
   De kærligste hilsner fra Susan

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Hej jeg har skrevet en mail til dig , da jeg meget gerne vil købe skabelonerne til dåbsinvitationerne mvh Melanie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Sikke et flot resultat af en dåb👍 Er vildt inspireret og vil høre om du puttede alle muffinsene i fryseren og kom du dem på køl efter pyntning aftenen før? Var der nok mad i hotdogsene eller fik I andet også?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Hej Lise.
   tusind tak – dejligt du føler dig inspireret 🙂
   Jeg frøs mine muffins ned og pyntede dem dagen før ja.
   Og vi spiste kun hotdogs. Det var mere end rigeligt og rigtig lækkert. Folk var vilde med gourmet udgaven, især relish af cherrytomater 🙂
   Kh fra Susan

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Andengangsmor og følelsen af utilstrækkelighed, del 2