Chokolade Panforte

Opskriften på den lidt sære kage, fik et lidt ekstra julet touch denne gang. Men det betyder ikke, at den kun kan spises om julen!
Som udgangspunkt er opskriften med fintrevet skal fra appelsin, men jeg valgte at bruge en bergamotte frugt. Bergamotte kender man fra Altea bolsjer. En ret unik, sød smag.
Konsistensen på kagen er lidt hen af Fransk Nougat. Mængden i opskriften svarer til et fad på ca. 25X25 cm, men da den skal spises i små hapser, er det faktisk en god portion.
Det skal du bruge:
150 gram hele mandler
150 gram hele hasselnødder
250 gram honning (jeg bruger akacie)
200 gram lys rørsukker
200 gram mørk chokolade 70 %
75 gram tørrede abrikoser
Fintrevet skal fra 1 appelsin (eller bergamotte)
200 gram sigtet hvedemel
25 gram sigtet usødet kakaopulver
1 tsk kanel
1/2 tsk nellike
1 tsk kardemomme
(Jeg tilsatte også 2 tsk stødt ingefær)
Bag mandler og hasselnødder på en bageplade i ovnen ved 150 grader til skallen sprækker på hasselnødderne og de begynder at tage farve.
Tag dem så ud og gnub hasselnødderne fri for ‘skræl’ når de er kølet ned. Skru ovnen op på 175 grader varmluft
Kog så honning og sukker op i en gryde, til sukkeret er opløst og tilsæt chokoladen.
Når den er smeltet tilsættes hakkede abrikoser, fintrevet appelsin/bergamotte skal og hele nødder. Når massen er godt blandet sammen og varmet lidt op igen, tilsættes mel, kakao og krydderier. (Husk at sigte, så man undgår klumper i dejen)
Bland det hele godt sammen og put det i et fad beklædt med bagepapir.
Læg et stykke bagepapir ovenpå og pres massen ned, så den bliver fordelt ordentligt.
Fjern det øverste lag bagepapir igen og bag i ovnen i ca 15 minutter.
Når den er kølet ned, kan den drysses med flormelis.
Jeg opbevarer min kage i køleskabet – den holder ret længe, men skal lige tages ud noget tid før den skal spises, for den bliver meget hård.
God fornøjelse ☺️
Mums det serlækkert ud! Hvad gør du ved nødder og abrikos inden det kommes i gryden? Skal det bare hakkes?