Hjemmelavede karameller med havsalt

En bid af himlen – hjemmelavede snickers

Image-1Jeg har kastet mig ud i hjemmelavede snickers – et valg man ikke fortryder, selvom det er en halvlangsommelig proces.

De smager intet mindre end BEDRE END NOGET ANDET!

Er du klar?

Det skal du bruge:

200 G. Mørk chokolade 80 %

200 g. Mælkechokolade

300 gram skumfiduser

En halv portion hjemmelavet karamel

(opskriften på karamel kan du finde her)

Ca. 150 gram saltede eller usaltede peanuts

2 store spsk peanutbutter (med god top på)

100 gram smør

Smelt halvdelen af den mørke chokolade med halvdelen af den lyse chokolade. Hæld det ud i et fad på ca 20 x 20 cm, beklædt med bagepapir og stil i fryseren.

Image-2

Det er vigtigt, at det bliver stillet i fryseren og ikke køleskabet, så laget er rigtig koldt. Så stivner det næste lag hurtigere og får omvendt ikke varmet laget med chokolade op, fordi chokoladen ikke er kold nok.

Smelt skumfiduser, smør og peanutbutter ved middelvarme og holde øje med massen, da den godt kan brænde på!

Hæld peanuts i og hæld det i fadet, udover chokoladen. Stil nu i fryseren igen.

Image-3

Lav en portion karamelmasse og hav et andet fad klar til den anden halvdel af massen, hvis du har lavet en hel portion, så får du også lidt karameller ud af det.

Hæld ud i fadet og stil igen i fryseren.

Smelt nu den sidste omgang chokolade og hæld ud i fadet. Stil på køl i et par timer, og så skulle dine snickers gerne være klar til at blive skåret ud i barer! HAPS!

Image-4

Sus ♥

 

6 kommentarer

  • Nim

    Hvor ser det bare lækkert ud og super fin indpakning !

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sus

      Tak 🙂 Der skal faktisk ikke så meget til før de ser super godt ud 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Hvordan undgår du at chokoladen knækker når du skærer ud ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sus

      Min chokolade knækker også, men det kan mindskes ved, at den ikke er frossen når du skærer, men mere blød og ‘fleksibel’ 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hej 🙂 jeg tænke jeg ville laver dem . Men skal karamellen os i denne her opskrift så i køleskabet i 12 timer ? 😊✌🏼 Er lidt I tvivl 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sus

      Hej Louise. Undskyld mit sene svar. Nej, karamellen behøver ikke stå på køl i et døgn inden de næste lag bliver lavet, de skal bare i fryseren og blive faste inden de næste lag laves. Og så skal hele snickersbarer køles godt ned, eksempelvis et døgn i køleskabet, før den så er klar til at blive spist. Jeg håber du har forsøgt dig og allerede fået et godt resultat. Kærlige hilsener fra Susan

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Hjemmelavede karameller med havsalt