Halloween hygge

Småkage Deco

image1

Jeg er igang med at forberede Noelles barnedåb og jeg har jo lovet at indvie i forberedelserne 🙂

Jeg vil gerne have et stort og farverigt kagebord og jeg vil gerne lave kagerne selv. Jeg er perfektionist og vil helst ikke have hjælp. Hvis det skal kunne flaske sig når dagen kommer, så er jeg jo nødt til at have helt styr på bagningerne og derfor har jeg øvet mig!

Jeg vil gerne have dekorerede småkager, som man i øjeblikket også kan købe sig til. De er bare ekstremt dyre, så jeg besluttede mig for at prøve selv.

Jeg har først og fremmest fundet frem til den opskrift jeg syntes var helt perfekt. Den endte ud sådan her:

200 gram smør

250 gram hvedemel

100 gram mandelmel

(Eller bare 300 gram mel) 

100 gram flormelis

2 tsk vaniljesukker

0,5 cm tykke og 180 grader alm ovn i 8-10 min

Når denne småkage får glasur på, smager den af hindbærsnitte!

Lad ikke kagerne blive for mørke i ovnen, for så ødelægger det farven når glasuren kommer på.

Når du skal til at dække kagerne med glasur, skal du først og fremmest have fundet noget farve frem og have flormelis i store mængder!

Jeg laver bolsjer, derfor har jeg alverdens farver til fødevarebrug. Du kan købe farver til madlavning i Panduro Hobby, købe kagefarver i eksempelvis Føtex eller selv skabe farver ved eksempelvis at bruge saft fra frosne hindbær eller brombær.

Så blander du en lille mængde glasur med den farve du ønsker, og det skal være en meget tyk glasur, som kun lige kan røres rundt, fordi den nærmest er lige ved at størkne. Hæld det i en plastikpose og klip et meget lille hul i hjørnet.

Så starter du faktisk med at lave kanten rundt på dine småkager med den tykke glasur. Når de har fået et øjeblik til at tørre laver du endnu en omgang glasur, men denne gang i en meget tyndere udgave. Den skal være ret flydende, men ikke så tynd, at den er helt vandet og gennemsigtig. Brug en ske til at fylde det i en plastikpose og klip igen et lille hul i hjørnet. Hold på hullet med fingrene så det ikke løber ud før du er klar. Hæld så glasuren ud over småkagerne i striber fra den ene til den anden side og tilbage igen, hele vejen ned over kagen. Så vil glasuren selv flyde ud, og du kan hjælpe den det sidste stykke ud til kanterne med spidsen af posen eller en ske. Fordi den er flydende vil den lægge sig jævnt og fint!

Glasuren skal nu have godt med tid til at tørre rigtigt, hvis du vil dekorere dem med tegning. Ønsker du at hælde krymmel over, skal det gøres med det samme.

Når glasuren er tør, er det tid til at finde pensler og farve frem. Dyp en pensel i sort farve og mal dine øjne, næse og mund.

Det er også muligt at blande en glasur og lave ansigtet i glasuren, men det kan være svært at styre og få rigtig fine tegninger, hvis man ikke er rigtig ferm med sine hænder. 

Når du skal lave kinder er det en god ide at dyppe penslen i vand inden du putter den i farven, så du får en mere gennemsigtig farve. Så bliver kinderne ikke så kraftige i farven.

God fornøjelse!

Sus ♥

Image-2

Image-1

Psst! TheBakersConfection har alt, hvad du skal bruge, hvis du kan lide at shoppe hjem fra udlandet – tjek Etsy.com.

2 kommentarer

 • Natascha

  Hvordan blandes dejen? 🤗

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Hej Natascha.

   Du skal smelte smørret og blande det med de tørre ingredienser og derefter ælte dejen sammen 🙂
   Kh Sus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Halloween hygge