Småkage Deco

Hjemmelavede karameller med havsalt

Image-1

Min yndlings smagskombination består af sødt og salt. Jeg kan ikke få nok! En vingummi og en salmiak lakrids samtidig såvel som karamel og salt. haps!

Så derfor prøvede jeg at lave disse forleden dag, og de er testsmagt og godkendt 😉

Her får du opskriften på hjemmelavede karameller med havsalt, som er super nemme at lave og kan nydes efter 12 timer.

Det skal du bruge:

2 dl sukker

1 dl sirup (Jeg har brugt den mørke sirup fra dansukker, brug eventuelt glukosesirup)

1 tsk havsalt (Jeg bruger Maldon)

1 dåse kondenseret mælk

1/2 tsk vaniljepulver

2 dl fløde

Start med at finde en form frem.

Smør den godt ind og stil til side.

Find så en stor gryde frem og bland sukker, sirup, salt og 1 dl fløde sammen under let opvarmning. Bring så i kog imens du rører hele tiden og tilsæt resten af fløde.

Det kan godt koge ret højt op, så derfor er det vigtigt med en stor gryde og ret stor opmærksomhed på omrøring.

Bring endnu en gang i kog og husk at røre konstant imens du tilsætter den kondenserede mælk.

Fortsæt med at røre til massen er blevet godt tyk og bland så vaniljepulver i. Nu er du ved at være færdig.

Du kan afprøve om den er færdig ved at have et iskoldt glas vand stående og hælde et par dråber af karamellen over i vandet og se om det bliver fast når det rammer. Hvis du kan lide konsistensen er den færdig – hvis ikke, fortsætter du med at røre nogle minutter mere og så kan du prøve igen 🙂

Det skal gerne være godt tykt, men er stadigvæk en flydende masse.

Hæld så over i din form og drys lidt halvsalt henover.

Image-2

Når det er kølet ned, stiller du det i køleskabet i minimum 12 timer og så er du klar til at skære dine karameller ud og pakke dem ind i cellofan eller madpapir!

Spis dem selv eller giv dem til en du kan lide, eventuelt som en værtindegave, som du helt sikkert får ros for 🙂

Psst! Du kan også bruge kondenseret mælk til at lave Dulce de leche – en karamelcreme til desserter. Hæld i et glas og kog i et vandbad, hele tiden med vandstanden over den højde der er mælk i glasset i. Hav gerne låg på, hvis glasset ikke er så højt, så der ikke kommer vand ned i. Kog i 2-4 timer alt efter mængden og ønsket konsistens og tilsæt eventuelt halvsalt for en saltet udgave af karamelsaucen når den er færdig, måske til brug i hjemmelavede macarons? 😉

Image-3

God fornøjelse!

Sus ♥

 

6 kommentarer

  • Nadia

    Hej Sus, nu har jeg undret mig lidt over hvad det egentlig er du smører i fadet? 🙂
    Vh. Nadia

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sus

      Hej Nadia,

      Undskyld mit sene svar.
      Det er bare smør, så karamellen er nem at få ud 🙂 Jeg tror selv jeg har brugt flydende margarine den ene gang og fast smør den anden gang 🙂

      Kærlig hilsen

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hvor meget kondenseret ? Er det en dåse med 397g i ? Eller mere ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sus

      Jeg er kun stødt på én størrelse kondenseret mælk, og jeg tror den er på de 397 gram ja 🙂 Den er ca. 10 cm høj, den dåse.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Godaften sus 🙂
    Jeg lavede karamellerne igår og sys det virkede okæ nu de stået på køl og stadig lidt bløde og været på køl nu i et døgn. Kan man kom det tilbage i en gryde igen og kog det op igen ? Det skulle åbenbart havde haft kogt lidt mere.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sus

      Fik du det til at virke Camilla? Smager de dejligt?

      Kh

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Småkage Deco