Vintage Wedding Dream, part 2

En hjemmelavet lækkerbisken..

Her i weekenden, blev det min tur til at prøve ‘Rocky Road’ – eller er det ‘Rocky Roads’?!

I hvert fald, så er det jo chokolade, der nærmest ‘glaserer’ de lækkerier man nu har lyst til at smide i, og på dansk er det vel en form for chokoladebrud. Jeg har ikke en decideret opskrift, da det afhænger af, hvor meget man vil lave, men her kommer en fremgangsmåde:

1. Jeg valgte, at mine barer skulle indeholde kokosflager, mandler, hasselnødder, pyramider, skumfiduser, stykker af hvid chokolade og frysetørret hindbær.
Man kan også vælge at smide popcorn i, brændte mandler eller eventuelt noget tørret frugt som abrikoser eller lignende.
2. Så jeg startede med at finde disse sager frem og hakke, hvad der skulle hakkes, i passende størrelse.
3. Så satte jeg min mørke chokolade til at smelte over et vandbad, smed halvdelen af ingredienserne til min blanding i et lille fad og hældte den første omgang chokolade udover. (Husk bagepapir i fadet, så barerne kan komme ud formen)
 
4. Så fyldte jeg resten af blandingen oveni og efterfulgte med endnu en omgang smeltet chokolade (denne gang lys chokolade), og toppede helt op, så der kom en lige overflade.. Jeg sluttede af med lidt hvid chokolade til at lave mønster og noget frysetørret hindbær.
 
5. Så skal det ellers bare køles ned. Lad det komme ned i en ordentlig temperatur inden du smider det i køleskabet eller fryseren – barerne er bedst, når de er helt afkølede. Skær så ud i stykker 🙂
Mine barer blev ligesom en chokoladekage, man kun skal have et enkelt stykke af, så jeg vil anbefale at man vælger IKKE at hælde chokolade over, til man får en helt lige overflade, men tillader at den også er bumpy i toppen, som den jo bliver i bunden, hvis man gerne vil nyde nogle flere stykker 😉
Alternativt kan man vende en skefuld af sagerne i chokoladen og putte det i en cupcakeform, så der bliver minimalt med chokolade til at holde ingredienserne sammen.
Husk at ‘ryste’ fadet, så chokoladen trænger ned igennem og hav så ellers masser af plader chokolade klar til at smelte 😉
Haps!!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Vintage Wedding Dream, part 2