Hurtig og sund aftensmad; Kål i dellerne!

Vintage Wedding Dream, part 1

 Så blev det vist også på tide med et indlæg! Det bliver mit Vintage Wedding Dream indlæg part 1, da det simpelthen bliver for langt et indlæg af én omgang.

Mange af jer herinde følger med på Instagram og jeg vil lige starte med endnu engang at sige tak for jeres mange tanker og lykønskninger ❤️
Jeg deler indlægget op i nogle afsnit, så I kan springe, hvis I har lyst!
Først og fremmest et inspirationsafsnit:
Jeg har allerede haft et par indlæg med nogle detaljer fra forberedelserne, men her bliver de altså samlet fra start til slut. Først vil jeg fortælle jer lidt om den fase jeg startede med, som var at finde inspiration. 
Det ville være løgn at sige, at jeg ikke havde en meget klar idé om, hvad jeg ville have, men der er blevet fyldt på af gode ideer og udvikling af gamle ideer, igennem denne fase. Den har i høj grad stået på, på Pinterest, som jeg mange gange før har sagt, er og bliver et mekka for kreative sjæle. Jeg søgte på vintage wedding, som jo var vores tema, og så har jeg ellers samlet billeder i lange baner, som jeg har ladet mig inspirere af. Sammen med min mand, kiggede vi billederne igennem og skrottede de ideer han ikke brød sig om og beholdt dem han var vild med. På den måde fik jeg også en meget klar idé om, hvad han ønskede sig af vores store dag, så det ikke bare blev mit drømmebryllup, men VORES.
Da vi havde sat os fast på nogle ideer, prøvede vi at finde ud af, hvordan vi kunne få dem gjort til virkelighed på den billigste måde. Vi var ude for at kigge på lokaler i august måned sidste år, og det første vi kiggede på, forelskede vi os hovedkulds i. Lokalet var dog i et prisleje som lå godt over det dobbelte af, hvad vi havde lagt som budget, derfor skulle der tænkes kreativt, for at få de andre poster ned i prisniveau.
Det leder altså til næste step, som var at bringe ideerne til live og kreere de mange detaljer.
Borddækning og pynt (og et par sidehop):
Det første valg vi tog, som jeg allerede har vist jer, var at spørge vores familie om de havde nogle vin liggende, som de ikke regnede med at få drukket. Mine forældre har eget firma og har derfor fået en masse vin til jubilæer, firmajulegaver mm, og havde desuden holdt sølvbryllup sidste år, så de havde en ordentlig røvfuld, de gerne ville donere. Min mands (det er for mærkeligt at skrive!!! :-)) forældre havde også en god sjat liggende, ligesom os selv, og vi fik altså skrabet noget der minder om 70 vin sammen. Nogle var gamle og dårlige og det er en risiko man tager, men fordi vi havde så mange, kunne de blot bede om en ny flaske, hvis de havde åbnet en der var skidt, under middagen. Folk er jo i bund og grund ligeglade med, hvad de sidder og drikker, bare det smager godt! Det kostede os altså ikke meget mere end 100 kroner at have 70 flasker vin stående med vores eget hjemmelavede mærkat, og pengene gik til A4 labels købt hos Grafical.dk til at printe på og en blækpatron. De kom til at se således ud:
   

   

Vi havde valgt nogle skrifttyper, som gik igen i alle detaljer, både i vores invitation og i bordpynten. De er alle hentet på 1001font eller dafont, så vidt jeg husker og hedder blandt andet

Budmo jiggler

Riesling

Trajanus Roman og

Ecuyer dax
Det næste valg vi tog, var at droppe de store prægtige blomsterdekorationer, som sagtens kunne undværes i vores tema. Vi havde en enkelt vase a’la mælkekande stående på hvert bord med en lille kvast blomster. Ved at vælge brudeslør som et gennemgående element, som er enormt billig men smuk blomst, fik vi også begrænset vores udgifter til både brystcorsager, brudepigebuketter og min brudebuket. Vores samlede udgifter til alle blomster var altså omkring 1500 kroner! Jeg fik også en lille kvast til håret, så den fik ikke for lidt 😉
  

   

En vigtig del af bordpynten var vores små wedding favors.
Pigerne fik et lille reagensglas med en hjemmelavet theblanding til anledningen, og mændene en nøgle af gammelt udseende, som faktisk var en oplukker. Jeg synes altid det er skønt at kunne tage noget med hjem som et minde fra en god aften, og dette synes vi var værd at tage med hjem. 
Vi bestilte nogle forskellige slags the fra Mundus på nettet og miksede så en blanding efter vores smag. Den skulle selvfølgelig tilsættes lidt sukkerhjerter 😉 og så havde vi altså vores helt personlige bryllupsblanding.
Begge dele fik et tag med en label på, hvor der stod vores dato på den ene side og en lille tekst på den anden. Jeg var vild med resultatet!

  

   

Som I kan se, havde vi også valgt at lave små bestikposer med en hilsen til vores gæster.

Vi købte nogle brune papirsposer og printede selv en tekst til vores gæster på,

I forhold til bordkortene, var vi helt enige om, at de absolut ikke skulle være de sædvanlige kedelige papirlapper. Så vi købte en lille mousserende vin fra Freixenet til 17 kroner stykket nede over grænsen, og også disse fik et hjemmelavet mærkat. De blev desuden pyntet med lidt glimmer og så printede vi ellers navnene ud på det karton vi har brugt til alt med skriften Riesling, og klippede ud til små mærker, lavede huller med en hulmaskine og bandt om flaskerne med et silkebånd. Vinen var en dessertvin og kunne derfor åbnes (og ventes med at blive ødelagt) til vi var ved at være færdige med middagen. Jeg tror dog at mange valgte at tage dem med hjem som et minde fra dagen, fordi de ikke nænnede at ødelægge dem, men det er hvad dét er 🙂

En anden detalje i bordpynten var nummerering af bordene. Jeg har de de sidste år samlet på korkpropper. Jeg har hele tiden tænkt, at jeg på et tidspunkt ville lave et vægprojekt af en art, med dem. Jeg tænker de en dag skal fylde en væg eller noget i den stil. Men nu gjorde en del af dem sig altså nyttige til at lave en holder til bordnumrene. Jeg ved ikke om de havde så meget funktion for tjenerne, men det var i hvert fald hensigten og så tilførte de noget mere vintage til bordene, bundet sammen med jutesnor.  

Derudover havde vi købt nogle små runde guldæsker, som vi fyldte med hjerteformede lakridser fra søstrene grene. Her købte vi også nogle guldæsker og gemte hjerteformede skumfiduser i. Det var nu ikke noget synderligt spændene indhold, men det er hyggeligt for nysgerrige gæster, med noget at pakke op og stikke næsen i. Små overraskelser 🙂
Den sidste post, som jeg synes vi sparede stort på, var dugene! Jeg synes det er utroligt dyrt at købe stofduge og vi skulle bruge rigtig mange meter. Så vi valgte i stedet at købe brunt indpakningspapir og endte med at betale 200 kroner for 50 meter brunt kraftpapir, som pakkede 8 spiseborde, receptionsbordet og nogle små hyggeborde ind. For at gøre det lidt mere interessant, købte vi en blonde bordløbere i Stof og stil som kun kostede omkring 25 kroner pr. meter. Det fuldendte fuldstændig vores ønske om et vintage look. Vi valgte så at have hele duge på hvert andet bord, for at give lidt spil, og de kostede så 70 kroner pr. meter, og vi endte med at betale 1100 kroner i alt for ‘duge’ til 10-12 borde, som kunne have været mere end 400 kroner billigere udelukkende med bordløbere. 
Resultatet blev således:
        
  

  

Stolene blev piftet op med en lille sløjfe i tyl. Vi købte ruller af tyl i en 15 cm bred strimmel i 50 meter for ingen penge, bestilt hjem fra USA. Stort set alle de ting vi har købt til bordpynten er købt på etsy.com, så mange af produkterne var amerikanske og derfor enormt billige, også selvom der kom told på nogle få af dem. Her købte jeg blandt andet reagensglas til vores theblanding til pigerne og nøgler (øloplukkere) til mændene, den snøre som jeg har brugt hele vejen igennem, kridtmærker til sylteglassene, som I får mere at vide om i part 2, såvel som de balloner der svævede henover hvert bord med navne på gæsterne – en sjov detalje, som jeg glæder mig til at vise jer.

Dette var alt for nu, jeg håber du har fundet lidt inspiration til din store dag eller bare nydt lidt kreativ læsning. Det har været skønt at dele det med jer og modtage alle jeres dejlige kommentarer om, hvor meget I har glædet jer til at se resultaterne. Jeg glæder mig allerede til at planlægge barnedåb og dele dét med jer også 😛


Sus ❤️

4 kommentarer

 • Line Egelund

  Hej Sus 🙂

  IH hvor har jeg MANGE gange bladret billederne i dine indlæg, og jeg skal slet ikke giftes… Det er bare så hyggeligt.

  Må jeg ha’ lov at spørge hvilke lokaler I har holdt den fine fest i? 🙂

  På forhånd tusind tak for hjælpen
  Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Oj, hvor er det længe siden du har skrevet denne besked, som jeg HAR set og mener at have svaret på, men som åbenbart ikke er blevet sendt ud 🙁 Lokalerne ligger i Store Kannikestræde inde i KBH K 🙂
   Håber det kan bruges her flere måneder efter, der kom lige en stor mave og en baby i vejen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malli

  Hejsa, er vild med dine bryllupskreationer. Jeg er selv meget kreativ, og har 1000 ting i gang, til mit bryllup næste år. Jeg er vild med bestikposerne, men min printer vil ike printe, på poserne, uden at lave papirstop 🙁 Har du selv printet, eller ved du hvor det er muligt at få det gjort? Vh Sarina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Hej Sarina

   Undskyld for et meget sent svar! Jeg har printet på min egen printer, som kunne tage papirer ned i den størrelse. Jeg ville dog lyve hvis jeg sagde, at det bare kørte som smurt – jeg er glad for jeg havde dobbelt så mange poser, som jeg skulle bruge!
   Prøv at lægge et enkelt i ad gangen, det tager lang tid, men kan afhjælpe papirstop.

   Kh

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Hurtig og sund aftensmad; Kål i dellerne!