En lille pige..

Hurtig og sund aftensmad; Kål i dellerne!

image1-1

Da det kun tog tre kvarter at lave aftensmad, med sølle 15 minutters forberedelse, tænker jeg at jeg lige vil dele det med jer. Vi har fået fedtfattige dunser med grønkål i, pastinakfritter og kold kryddersauce. Fedtfattigt, sundt, lækkert, nemt og hurtigt!

Lyder det som noget for dig? Et perfekt måltid til hverdagsaftenerne.

Jeg havde en pakke fedtfattig, økologisk hakket kalve/svinekød i fryseren, så det eneste jeg skulle i min Netto efter, var pastinakker og en fedtfattig fromage fraiche.

Det tog ikke 3 minutter at skrælle pastinakkerne og 2 minutter at skære dem ud i både/stave. Så blev der brugt to minutter på at hakke løg, og så blev det ellers smidt i røremaskinen med et æg, kødet og noget grønkål, som var købt hakket og blot skulle skylles. Husk altid godt med salt og peber til dellerne 🙂

Imens maskinen kørte de næste tre minutter, blandede jeg en kold kryddersauce af en 0,2 % fromage med en smule koldpresset rapsolie og nogle lækre krydderier – jeg elsker dem fra Nicolas Vahé. De gør det sjovere at lave mad, fordi de er flotte og spændende 🙂

Så smed jeg pastinakkerne på en bageplade med lidt olivenolie og krydderi, vendte dem rundt og smed dem i ovnen. Farsen var også rørt, og blev hurtigt klasket sammen til nogle dunser på en anden bageplade. De behøver ingen olie eller andet fedtstof!

Så i ovnen i 20 minutter ved 200 grader, sammen med pastinakkerne.

Når dunserne er færdige, tages de ud og der skrues lidt op for varmen, så pastinakkerne kan blive en smule mere sprøde de sidste ti minutter.

Så er der mad……

image2-1

 

Da jeg er gravid og har brug for fibre, smed jeg også nogle havregryn i farsen, men ellers behøver den altså hverken mel eller mælk! Hvor skønt er det lige at få sine grøntsager igennem frikadellerne?….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

En lille pige..