Crazy about copper

New York’er væg

IMG_8313-3.JPG

Hvad har jeg så brugt de sidste fire måneder på? Jeg fik afsluttet min bachelor (med et dejligt 10-tal), startede på fuldtidsjob i min fars virksomhed, hvor jeg blandt andet har til opgave at sætte lidt rutiner på kontorarbejdet i den nye VVS-afdeling. Det er en tiltrængt pause fra skolen, hvor jeg har tid til at pleje mig selv, når jeg har fri klokken 15, og ikke har en konstant læsebyrde hængende over hovedet. Jeg har været tre uger i USA med min kommende mand og opleve, hvad der føles som halvdelen af verden. Jeg har kastet mig over lidt kreativt, som jeg aldrig har fået afsluttet – jeg ser frem til at fortsætte. Og jeg ser frem til at indhente det forsømte herinde og vise jer lidt af de dejlige ting fra de sidste fire måneders tid. Måske er der noget i blandt som er spændende, lige netop for dig 🙂

I sidste uge fik jeg min kæreste med på at rykke rundt på møblerne i stuen (han kan ellers ikke holde rodet ud, når jeg går igang med at rykke rundt) og resultatet er skønt. Vores flotte murstensvæg er virkelig kommet til sin ret. Samtidig er den også kommet til at virke en smule nøgen. Jeg har overvejet at hænge et par små gevirer op, som jeg har haft liggende i et halvt års tid, selvom de var tiltænkt at hænge et andet sted. Jeg overvejer også at købe et stort trofæ, da jeg synes udstoppede dyr giver en fed stemning i form af noget gammelt engelsk, cognac, chesterfield, bibliotek, jagtstue agtigt..
Men jeg har også tænkt på at lave en lang hylde af nogle VVS-rør som ‘hyldeknægt’ og et stykke gammelt træ som selve hylden.
Måske der er andre ideer?

• Går du og overvejer at lave din egen murstensvæg? Så start med at banke et lille hul i et hjørne af væggen, og find ud af, hvordan stenene indenunder pudsen ser ud. Så kan du stadigvæk nå at lukke det til, hvis du fortryder.
Hvis murstenene er lige som du har drømt om, er det bare at gå igang. Jeg synes det er smartest at banke selv med en murhammer. En borehammer vil kunne ødelægge stenene, når du kører den henover væggen.
Det sidste puds og kalksløret fjernes med vand og eddikesyre blandet sammen i er forhold der vist hedder 1/10, så vidt jeg husker – spørg i dig byggemarked. Og så lukker du nærmest væggen til, så ekstra puds ikke ryger ned efterfølgende og støver, og så man ikke bliver beskidt af at stå op ad den, ved at bruge en grunder, som er en form for lim, der hedder microdispers. Lad væggen tørre imellem lagene og giv den 1-3 gange, alt efter hvilket look du ønsker og hvor rengøringsvenlig du ønsker væggen.
IMG_8318-0.PNG

IMG_8319-0.PNG

IMG_8320-0.PNG

IMG_8321-0.PNG

IMG_8322-0.PNG

IMG_8324-0.PNG

IMG_8323-0.PNG

IMG_8325-0.PNG

IMG_8195.JPG

IMG_8196.JPG

5 kommentarer

 • Lise

  Fed væg men måske endnu federe med et neonskilt eller noget skrevet i neonrør?
  Alternativt en laaang kobberhylde med fede naturting, foldet papirspynt mv på. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Super fedt forslag Lise! Et neonskilt ville da være toppen på denne væg! Jeg har kigget lidt på nogle fra seletti, tror jeg de hedder, de er pænt krydrede! Nu ved jeg da, hvad jeg/vi skal ønske i bryllupsgave 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Feed væg, hvad har i gjort for at lysne den? Synes jeg kunne se på nogle før/efter-billeder at den var blevet mere hvidlig i det. Er selv i gang med at banke puds ned på min stuevæg, åh-ååååh 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

   Det er simpelthen bare fordi væggen stadigvæk er våd på første billede.. jeg havde fuget nogle af de fuger, hvor der var kommet for store huller efter vi bankede pudsen af, og alt den nye fuge er helt våd på det ene billede – da det tørrede op, fik væggen er lysere udtryk. Det er så fint med de gamle murstensvægge, god vind med det.

   Kh fra Sus

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Ahh okay, det gør jo tingene noget lettere så 😁 Tak for hurtigt svar👍👍

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Crazy about copper