Oh Mothers Day

Crazy about copper

image

Kobber er super in, men mange kobber designs er også enormt dyre. Det behøver dog ikke koste en formue at være med på trenden! Her kommer 10 gør-det-selv projekter, små som store, så du kan få den smukke kobberfarve til at shine i dit hjem.

1. Lysestage med kobberrør og træ (som jo også er en af mine favoritter)

image

Et langt stykke rundt træ fra et helt almindeligt byggemarked, skåret i små stykker i forskellige størrelser og kobber fittings fra VVS-afdelingen, er alt hvad du skal bruge til at lave dig sådan en fin og unik lysestage.

2. Bordskånere med kobberrør og træ.

image

De samme materialer gør sig gældende som ovenfor. Jeg har skåret mine stykker hhv. 10 og 12 cm lange, for at få en lille og en større bordskåner. De er så yndige!

3. Organizer til kontoret eller hobbyrummet, i stil med Ferm Living’s.

image

Kobberrør med en god diameter skåret i forskellige størrelser, limes sammen (husk at bruge en lim, der funger til metal), og så har du en fin holder til dine blyanter og kuglepenne mm. Vil du have en bund på, kan du bare bruge et helt almindeligt stykke pap og lime på. Jeg synes den er så fin!

4. Urtepotte i støbejern

image

Prop i støbejern fra afdelingen med kloak/vvs-materialer i dit byggemarked, er hvad du skal bruge for at få en super fin potte til dine potteplanter, eller hvem ved, hvad den ellers kan bruges til? Også som organizer eller skål til pynt? Spraymal den med kobberfarve og vupti.. Helt klart en favorit!

5. Hylder med kobberrør

imageDet er naturligvis et større projekt – men hold op, hvor ser det fedt ud! ‘Reolsystem’ af kobberrør til åbne hylder i køkkenet, eller måske et andet rum? Igen, ganske almindelige kobberrør fra VVS-afdelingen i dit byggemarked eller en engros forretning, der sælger til private.

6. Redskabsvæg af kobberrør

image

Fæstn kobberrør til din væg i køkkenet og hæng kroge på, så dine redskaber kan hænge ned fra rørene. En fin udgave af, hvad vi ellers kan få i IKEA, og så er det jo hjemmelavet! Giver et super råt og unikt udtryk.

6. Ramme i kobber

imageMal dine trærammer med kobberfarve. Det er billigt og det er fint! Du kan desuden spraymale glas, og ved at putte tape på i mønstre, kan du lave dit eget look, som på dette billede.

7. Urtepotter af gamle dåser

image

Smid ikke dine konserves dåser ud. Spraymal dem i stedet med kobberfarve og stil dine krydderurter i dem. Brug også en tavlelak til at male på siden, eller køb små skiferplader fra Søstrene Grene til at hænge om, så du kan lave en lille beskrivelse af indholdet 🙂 Super charmerende, hvis du spørger mig!

8. Knager af kobberrør.

image

90 grader bøjet kobberfittings, kan bruges til knager i hytten. Find et stykke træ, der passer lige i hullet, i dit byggemarked. Skær i små stykker og skru en skrue igennem og ind i væggen. Så kan du efterfølgende sætte bøjningen på, og så har du altså en fin knage!

10. Tøjstativ i kobberrør

image

image

Det er utroligt så meget man kan bruge VVS-materialer til. Du kan også lave dit eget tøjstativ. Lav enten en fod også af kobberrør eller støb to betonfødder, eventuelt i isbakker, som jeg gjorde forleden (se mine andre DIY projekter). Husk så at sætte et kobberrør ned, imens betonen tørrer om, som du kan koble resten af stativet på efterfølgende.

Mon ikke der var noget du kunne bruge?

Jeg er i hvert fald klar til at kaste mig over kobbertrenden √

Hav en dejlig aften 🙂

Sus ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Oh Mothers Day