Wellness i vildmarken - miljøvenlig hudpleje 🌱

Børnefødselsdag i naturen

Det er knap tre uger siden vi holdt Noelles 4 års fødselsdag på en naturlegeplads i skodsborg; og jeg har jo lovet at dele lidt derfra..

Jeg havde nemlig været ude og plukke hovedingredienserne til festen, i naturen. Vi plukkede brombær til brombærtærte, æbler til æbletærte, rød kløver til pynt og saft, hybenrose til pink saftevand, mælkebøtter til mælkebøttesaft og meget andet.

 

 

Brombærtærte: 

Jeg lavede først en helt almindelig mørdej på

100 gram smør

2 spsk. rørsukker

150 gram mel

1 æg

lidt salt

Så biksede jeg ingredienserne sammen, stillede den samlede dej på køl for en stund, inden jeg delte den i en større og mindre klump, rullede den større klump ud til en tærtebund og puttede i en tærteform på 20 centimeter i diameter og stillede i køleskabet sammen med den lille klump mørdej.

Derefter lavede jeg en sandkagedej, som jeg altid bruger til frugttærter; du kan finde den her, hvor du kan justere på antallet af personer. Jeg puttede lidt revet marcipan i dejen også.

Så tog jeg tærtebunden ud af køleskabet, lagde brombær på bunden, hældte kagedejen udover og puttede igen brombær på og stak lidt ned i dejen. Til sidst rullede jeg den lille klump mørdej ud og skar i lange strimler og lavede et rigtig american pie look på tærten.

Pynt også med brombær, flormelis og friske røde kløverblomster.

Vi havde også været ude i kongelunden og samle æbler; det havde helt sikkert været nemmere at købe æbler i vores lokale Rema, men pigerne og jeg hyggede os på æblerov.

Æbletærte:

Jeg laver altid æbletærte med opskriften på linket ovenfor; uden tærtebund. Denne gang tilsatte jeg dog også lidt revet marcipan til dén.

Pavlova:

Pavlova er en marengskage, som er super nem at få til at se flot ud og et fint alternativ til den klassiske lagkage.

Jeg brugte denne opskrift, og pyntede derudover kagen med flødeskum og til sidst med de elementer, der gik igen i festen; hybenrose blade, brombær, kløver og så i øvrigt et par købte figener, som jeg synes er så fine!

    

Alle safterne er lavet på stort set samme måde;

Jeg lavede først og fremmest pink saftevand i en blanding med vand, rørsukker, hybenroseblade og rød kløver. Hybenrose er meget parfumeret og jeg synes den milde kløver, med sin sødme, opbløder den parfumerede smag.

Jeg kogte ca. 500 ml. vand og 1 deciliter sukker med to store håndfulde rosenblade, en lille håndfuld rød kløver og et par citronskiver.

Når det havde kogt op, hældte jeg det på flaske og stillede det på køl i et par dage, hvorefter den lyserøde farve trak virkelig flot op. Man bestemmer selv om man vil blande op med vand ca. 50/50 eller ej.

Mælkebøttesaft er samme procedure; vand, sukker, mælkebøtteblade (kun de gule blade, intet grønt med), og lidt citron koges op, hældes på flaske og køl. Mælkebøttesaft er mildt og grøn the agtigt!

Samme historie om brombærsaft…

Vi har havtorn i vores have, som jeg prøvede at lave en havtorn sodavand af; så jeg lavede en sirup på samme måde som ovenfor, dog uden citron, og med 250 ml vand i stedet. Siruppen blev blandet med danskvand på dagen.

I øvrigt havde jeg taget lavendel og mynte ind fra min urtehave og tørret sammen med den overflod af rød kløver, jeg havde plukket; Da det havde tørret en uges tid, hældt jeg kogende vand over og lavede min egen theblanding, som på dagen blev blandet op med masser af isterninger og citron og blev en frisk mynte/lavendel isthe.

Vi havde altså absolut ikke noget cola eller lignende; vi havde planlagt at give vores gæster en naturoplevelse, både fysisk og smagsmæssigt. Vi varmede vand til kaffe over bål, og det var sjovt hvordan de ‘gamle mænd’ gik i spejderhjørnet og hyggede med at lave bål.

 

Jeg havde været ude på fællen og i byskoven ved Selinevej og plukke blomster og græsser med ungerne over et par gange; fine pyntegræsser og mælkebøtter og meget andet.. Det havde hængt til tørre hjemme i køkkenet og kom til at udgøre de fineste tørrede buketter! De står nu i spisestuen, lige så flotte som for to uger siden.

Vi havde selvfølgelig købt engangsseervice i træ, genbrugspapirsservietter og selv medbragt krus til kaffe, for at lade det være en gennemført naturfødselsdag, og jeg synes altså det hele spillede!

Og så blev mareridtsstolen, som jeg har kæmpet for at fjerne maling på, lige pludselig rigtig fin med dagens mitdpunkt ♡

   

De små stearinlys er fra Meri Meri, der har et fantastisk og eventyrligt festunivers til børn.

 

 

Noelle havde flere af sine små veninder med; både én fra børnehaven og vores gamle mødregruppe, såvel som de børn der er i vores omgangskreds. Det er så underligt når ens baby får veninder, som i den grad nød at være med til at åbne gaver og være helt tæt på, da der skulle skæres lagkage ♡


   

Kort inden dagen sluttede trak det op til regn, og Noelle spiste en eftermiddagsbolle imens hun løb rundt og dansede regndans ude i det våde, uden jakke på. Hun var fjollet og glad og træt ♡

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Wellness i vildmarken - miljøvenlig hudpleje 🌱