Hjemmelavet mad til din baby

En tidsrejse – vores ekstreme (drømme)projekt ❤

1836148f-e35c-42bf-a0bf-83cf2a1e46f7

Jeg har lavet et indlæg med en lille rejse tilbage i tiden gennem vores renoveringsprojekt, med før- og efterbilleder af vores hjem. Det har været ret vildt at lave indlægget her og se ‘sort på hvidt’, hvad det er vi har været igennem og skabt. Billederne taler vist for sig selv! Det har været et kæmpe arbejde, og selvom det føles som en halv evighed siden vi første gang stod med en hammer og bankede ned, inden vi kunne begynde at bygge op, så er det faktisk kun 14 måneder siden vi fik nøglerne.

Hver dag bliver jeg bekræftet i, at det har været det hele værd. Jeg møder små detaljer på min vej rundt i huset, som giver mig en følelse af hverdagsluksus, og det sætter jeg enormt pris på. Mit badeværelse er fyldt med sådanne detaljer, og for mig er det blevet til et rum på lige fod med alle andre – jeg elsker at være derude og et bad er ikke kun for soignerings skyld, men simpelthen for hyggens og velværets skyld.

Jeg bliver ofte spurgt, hvad her var før.. Og svaret er ret let – ingenting!

Vi købte huset som en erhvervsejendom med butiksindgang, kontorer på førstesalen og et et par produktionslokaler på vores etage, hovedageligt bare bestående af store rum med hvide vægge og blå vinylgulve allevegne. Derfor indebar projektet helt fundamentalt af skabe vores egen planløsning og ellers bare at gå i krig med at forvandle hvert enkelt rum til det vi havde brug for.

Jeg har først og fremmest lavet en plantegning over vores hjem som det var og som det nu er.

Som bekendt er huset købt sammen med min lillesøster og hendes kæreste, som bor ovenpå, og plantegningen er blot af vores villalejlighed.

 

 

skaermbillede-2017-08-15-kl-19-58-32

Som det kan ses, var der ikke særligt mange rum, da vi købte huset. Vi har sat vores egen hoveddør i, i den oprindelige entre og fået vores egen lille entre med dør ud til badeværelset og ind til resten af vores hjem.

Vores badeværelse var et køkken før i tiden – det gamle køkken lignede de klassiske små køkkener i kontorbygninger og så således ud.

img_8130 img_8131

Kontrasten er nærmest ude af proportioner; det eneste man kan kende i rummet fra før, er vinduerne.

Vi ønskede os et stort samtalekøkken i forlængelse af spisestuen og derfor var vi villige til at bygge køkken i et andet rum og forvandle dette til et badeværelse. Jeg blevet hurtigt forelsket i muligheden for at ligge i badekarret og kigge op i aftenhimlen igennem det store vinduesparti.

img_7290 img_7313

Læg mærke til hjørnekassen til venstre under køkkenskabene – jeps, det er samme hjørne..

img_2356 img_7314

Det krævede en tur helt ned i dybet og en helt ny start i opbygning af rummet.

img_4415 img_5024 img_5104 img_5134

Rummet der nu er vores 40 kvm store køkken/spisestue var før delt op men indeholdt faktisk nærmest ingenting.

Først et billede fra udestuen ind mod den gamle væg, der delte det store rum op, og et efterbillede, da væggen var ved at blive taget ned og vi for første gang fik et vue ned igennem husets mest fantastiske rum.

img_8135 img_2790

 

img_2799 2512645b-7c28-4580-b01b-ffba24f5ea98

Jeg synes det er den vildeste forvandling når man står i udestuen og ser de gamle blå vinylgulve for sig og nu vores dejlige murstensgulv med køkkenet i den ene ende og spisebord i den anden. Jeg er overmåde stolt over, at det dér, det er produktet af mine og min mands hænders hårde arbejde.

Her er også et par delbilleder fra væggen var revet ned og gulvet var klar til at få lagt mursten og vi kunne begynde at bygge det rum jo havde så klart i vores tanker.

img_8124 img_2359   img_2771 img_2789   img_2804 img_2814 img_2841 img_2897 img_2936 img_2991 img_2999 img_3057 img_3237 img_3329 img_3369  img_3719

Stuen og børneværelserne var før i tiden ét kæmpe rum. Vi valgte at lave stue ved dobbeltdørene så vi kunne få en lækker udgang til haven, selvom vi havde betænkeligheder ved at lave værelser ud til vejen. Man vænner sig dog hurtigt til ‘støj’ fra gaden, og jeg er jo ganske vant til byens ‘white noise’. Eksempelvis kan jeg næsten ikke undvære at høre bilerne køre forbi udenfor. Det luller mig i søvn. Jeg har virkelig svært ved at sove steder, hvor der er helt stille!

Så med en omgang gipsvægge kom Noelles og Naomis værelser på plantegningen. I fremtiden skal en vinduesvæg placeres indenfor området med stolperne, og skabe en gang mellem værelserne og stuen.

Dette var det første billede jeg viste jer på Instagram, da jeg afslørede vores nye køb.

 img_2793

img_2368 img_2808

img_3025 img_7004 img_3038 img_3029

img_3671 img_4166

Under alle vinylgulvene og et fandens lag tyndt beton, som skulle skrabes af alle vegne, lå husets originale plankegulve. Dem fra køkkenet pillede vi nænsomt op og lagde på ny i fransk sildebensmønster i stuen. Resultatet efter en gulvslibning var enestående. Det er den billigste omgang ‘nye trægulve’ jeg kunne have forestillet mig, og jeg elsker tanken om at have genbrugt plankerne og givet husets noget af dets ‘originale storhed’ tilbage.

img_8126 img_4220

 

img_4395 img_4728

I øjeblikket er vi igang med at fuge vores hjemmelavede murstensvæg i stuen – det er ret sjovt at se tilbage til dengang, hvor vi sad og satte murstenene op. Det er SAMME HJØRNE!!!

img_8128 Processed with VSCO with f2 preset

img_8129 img_1316

Læg mærke til den hvide stolpe i baggrunden – er det ikke CRAZY?!

img_6271  0cb1512e-9901-40cc-8762-8d5579a5d813

Og til sidst et lille vue fra pigernes værelser, med de fine gamle trægulve, der havde været gemt væk under den hæslige vinyl..

På den anden side af køkkenet ligger vores soveværelse i rummet oppe over den gamle butiksindgang som er blevet lukket af. Nu har vi vores egen nedgang til et lækkert påklædningsværelse, så soveværelset ikke behøver indeholde noget som helst andet end vores seng – noget jeg virkelig ønskede mig, for at slippe for rod i det rum, hvor jeg skulle putte mig selv ind i søvnen, så jeg kunne lægge mig med en følelse af, at jeg kunne tømme mit hoved i et værelse uden fyld. Vi købte en gammel dobbelt havedør med skodder og lavede en ny indgang til soveværelset fra spisestuen. Den bliver jeg glad af at se på, hver eneste dag.

img_3431 img_4217

img_5295 img_5293

img_5200

Bare lige en sjov indskydelse. Vi skulle nå alt det vi kunne inden Naomi ville melde sin ankomst.

img_5329 img_5466

img_4170 img_6477  img_8123 img_4172 3d7d7567-dc7f-47d7-8454-3e37e447d85c

img_8122 0a83ba4b-f86b-46dc-907b-a0b1ee884840

Samme rum, ny trappe, nyt gulv, fra hver sin vinkel..

Entreen er blevet skabt ved at placere en hoveddør mellem husets hoveddør og vores køkken/spisestue. Billederne her, er taget samme sted fra, og som det ses, er den gamle indgang til vores soveværelset lukket af.

img_2364 6a8b27a0-276d-409d-8d28-5bdbd732195c f36e8f4d-522d-451b-927e-151f2fd93d74

Begge disse billeder er taget i døråbningen ud til badeværelset. Jeg bliver hele tiden paf over at se billederne op imod hinanden. Det har været det vildeste projekt!

img_2357 8f729dea-d0d9-450c-a32d-e096c58d7b60

Udestuen er faktisk det eneste rum, der stadigvæk står som da vi overtog huset. Det har blot fået en lille face-lift i form af møbler og stemning som et lille fristed.

img_8132

8353e75a-bc2f-4d7c-b829-966a65003a8f f359f42f-bc32-4396-bb45-cb7c3c9ec785

Og helt til sidst et billede af vores meget fine veranda, udenfor dobbeltdørene i vores stue. Den er blevet lavet af den eneste håndværker vi har turde lukke indenfor vores døre – Daniels kammerat Kennet, som er en hamrende dygtig tømrer. (tømrermester Kennet A/v. KGNA)

img_9093 img_9316

Jeg håber I har nydt at se med. Jeg har i hvert fald nydt et gensyn med vores forvandling af det store gule hus <3

15 kommentarer

  • katrine

    wauw. det ser fantastisk ud. tillykke med projektet. det er flot hjem, I har skabt jer. før og efter billederne er gode til at vise jeres forvandling. kh katrine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg forstår nesten ikke at dette er mulig! Én ting er jo at dere har fått til alt dette selv, men en annen ting er at dere klarte å se en så annerledes visjon for huset – det er virkelig en magisk forandring! Dream team!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Dejligt hjem i har fået!
    De hvide loftslamper som ses på flere af billederne, hvor er de fra?
    Er vild med dem…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sus

      Hej Trine.

      Jeg beklager et meget sent svar, din kommentar er røget hen over hovedet på mig. Lamperne hang i huset da vi overtog det 🙂 De fleste blev smadret under nedrivning.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Det virkelig flot og kreativt jeres hus! Selv elsker jeg det rå køkkenlook. Hvordan gik i fra hvide køkkenlåger til de flotte trælåger? Hvor kom materialerne fra? Og hvordan har I lavet den mega smukke bordplade?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sus

      Hej Maria.

      Tusind tak 🙂 Vi har beklædt køkkenet med genbrugstræ. Det er fra Genbyg. Bordpladen er støbt i en træform skræddersyet til vores køkken, og jeg tror du kan finde adskillige guides til at støbe en bordplade selv, på nettet. Kærligst fra Susan

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Wow! Kæmpe respekt, det er det vildeste, smukkeste hjem I har skabt!! 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Kæmpe inspiration at læse dette indlæg – og må medgive Anne Linn at det er skide godt gået at se mulighederne i huset ud fra det udgangspunkt der var. Har fuldt din instagram profil lidt tid, og synes din indretningsstil er en af de fedeste derinde, og samtidig formår du at have to børn og tage en vanskelig uddannelse. Giver mig en masse blod på tanden ift at stå overfor et lejlighedskøb indenfor det næste års tid – om end vi er en hel del mindre handy og erfarne end I er. Men tusind tak for dit arbejde og for at dele det med os andre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabine

    Kære Sus
    De mursten i har brugt på gulvet, har I selv skåret dem over eller købt dem sådan? Og hvor har I fundet dem henne?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sus

      Hej sabine.
      Vi har selv skåret alle murstenene over 🙂

      Kh Sus

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Brian Fredslund

    Kære Sus.
    meget flot og kreativt hjem. imponerende! har i behandlet murstens gulvet med noget efterfølgende eller? slutbehandling?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sus

      Hej Brian.

      Tusind tak for din besked 🙂
      Gulvet er blevet behandlet med noget, der hedder en mat murstenslak. Det lægger en vaskbar hinde på, og forhindrer at gulvet suger til sig, på trods af, at murstenene er meget sugende 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia

    Hvor er det smukt! ❤️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Læs også

Hjemmelavet mad til din baby